Insan-Insan Istimewa

Thursday, November 4, 2010

Citer pasal makan...

Salam..
dah lama takde n3 pasal makan kan..
so hari ni nak citer pasal makan..
citer lanjut kat bawah ae...
lets d photo do d talking...

Erm nasi goreng kampung jew..... bukan spesel sangat pun...( mesti korang cakap mcm tu kan )... 

tapi bagi aku ni adalah nasi goreng yang paling istimewa nak tau tak sebab per????
nasi goreng ni dihasilkan oleh Mr Hubby kesayanganku..
wah bestnyer.... dpt off keje mlm td fr memasak...
rasa sungguh seronok... (eh aku ni lelebih lak )...
huhuhu...

bersama-sama dengan telur dadar... yang ni pun sungguh sedap walaupun sekadar telur dadar..

Disebalik nasi goreng kampung ni ada citer yang so funny...
Alkisahnya, balang utk isi garam, gula, tok aji, kunyit n ikan bilis kat dapur aku tu sama kaler semuanya..
tak caya??? meh tgk kat bwah ni...

sama jek kan...

Hubby terlalu excited tok memasak... sampai nk tertukar mana satu garam n mana satu gula...
Hubby tersedar masa nk wat telur dadar, hubby tgk balang gula n tanya aku..

Hubby : Syg yg mana satu gula n mana satu garam nih???? (dgn muka ala-ala serius nak marah)
Aku : yg Abang pegang tu gula, garam yg satu lagi tu...
Hubby : Hah sudah... abis nasi goreng tu manis la jadiknya...penat jek Abang masak. ( nada marah sikit nih )
Aku : takkan Abang tak blh nk beza, gula n garam tu.. (senyum kambing) hihihi...
Abang : Sayang g rasa nasi goreng tu manis ke tak??
Aku : Ok jek tp kurang masin...

So dr conversation tu, terselamat la nasi goreng tu fr rasa yg len dr yg sepatutnya.... huhuhu... memacam la Hubby aku ni... kalau turn rajin nk memasak ada jek yg tak kene... dapur lak memang tunggang langgang, bersepah sana sini.. Bab kemas mengemas memang dah turn aku ... aku memang jenis pantang tgk dapur bersepah, eee sakit je mata ni memandang.. kalau tpt len aka ruang tamu ke bilik tidur ke aku tak la kisah sgt tp lau dapur memang tak boleh..

2 comments:

Putri_Aizat said...

xcited sangatlah tuh nak masak tak sempat nak rasa mana satu garam n gula...hihi...yang penting dapat mkn en hubby masak...korang ade??? haha

akiratoriza said...

tu la pasal pn fetty oit...

nak bising2 kang majuk taknak masak langsung... aku gak yg dpt penatnya... huhuhu....

sib bek tak manis nasi tu lau tak mau aku yg kene masak gak malam tu...