Insan-Insan Istimewa

Wednesday, January 12, 2011

Mee Rebus Daku... hohoho!!!!

Salam....
n3 ini berkaitan dengan makanan nampaknyer...
resepi ini adalah percubaan pertama buat diri ini...
masa dok godeh-godeh terbut jugak rasa was-was...
eh sedap ke idak nih???!!!
almaklumla 1st time kan...
lama juga aku prepare dalam 2 jam..
lenguh kaki aku dok mencancang kat dapur....
dan hasilnyer...
tara...
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

Mee kuning yang telah siap dicelur dengan air panas.

 Tauhu goreng n telur rebus..

 sayur-sayuran yang juga dicelur.. lau ikut dlm mee rebus takde sayur yang kat atas 2 tp aku nak juga coz aku nak makan sayur2 2..

 Ini kuah mee rebus nyer.. aku letak daging n carrot.. carrot aku tak celur coz lambat empuk, 2 yang masuk dlm kuah..

Menu hidangan pada ari sabtu 8.01.2011 yang lepas...
Adam yang paling selera menikmati mee rebus ni coz mee merupakan feberet Adam.. 
petang dlm kol 3 petang, aku mengulang makan lagik n Adam pun join sama..
mee yang aku makan tu last2 dia yang kasi perabih..
Malam nyer masak len pulak coz petang nak magrib staff pejabat kesihatan datang kawasan perumahan aku utk sembur nyamuk aedes, ada budak kene demam denggi..
~sekian~

4 comments:

Dunia Mayaku said...

senang anak ko pemakan wit...k take care..jaga diri

[-suziey-] said...

perghhh maveles..bak sket.penat dh ni BW check GA..hehe..

neway thanks joining my GA..

sarasofia said...

bole mintak recipee kuah dia x?? hehehehe.. i selalu buat mee rebus.. but the gravy normaly i buy the instant one.. ye la.. asyik makan instant je.. kang mati pon instant gak...hahaha.. really ni.. nak resepi kuah dia.. email 2 me eh.. noraisah@ymail.com

eT said...

bestnyer mee rebus...
pos la sini sket...ngeee...

tahniah menang GA suziey.. :)