Insan-Insan Istimewa

Tuesday, March 15, 2011

Hasil Tuaian 3 bulan pertama...

Salam..
paham tak dengan title yg aku taruk 2??
aku sebenarnya tak tau nak letak title per so aku pun kasi taruk saja lah...
nanti bila korang dah baca n tgk gambar mesti paham punya..
jom layan piccas sambil tu aku story mory wokey.....

inilah yang aku maksudkan dgn title n3 tu - My Toddler Fun Scrapbook... tapi aku jadi pelik camne la teacher Adam leh tambah huruf 'H' kat full name Adam 2..

Hasil dlm buku ni semua hasil keje tangan by Adam Lutfi tang mewarna jelah tapi tang cutting2 ni teacher Adam yang buat.. aku jadi vangga la pulak time dapat scrapbook ni tak sangka teacher Adam sanggup cutting2 hasil keje Adam then wat satu buku... al least ada jugak kenangan Adam stat belajar umur 3 tahun.. Insyaallah aku akan simpan scrapbook ni utk tunjuk kat Adam bila dia dah besar nanti.. 

Jom tengok apa yang ada dalam scrapbook ni..
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

My A,B,C.... Adam kaler tak penuh pun dalam huruf2 tu.. menurut teacher Adam kira ok jugak la coz Adam ada minat nak mewarna ni.. b4 dis pun aku mmg bagi xposure kat Adam dgn kaler2 buku.. ingat tak n3 aku pasal Mari Mewarna kat n3 ni...

Toddler umur 3 tahun mewarna memang herot sana sini.. n aku konfirm mesti terkeluar dari dlm huruf punya la.. yang ni tak nampak coz dah cutting.. satu lagi Adam dah kenal kat ats ni huruf 'A' tapi cara dia kenal huruf 'A' ni kelakar tau.. mybe tu cara teacher dia utk memudahkan pefahaman kanak-kanak.. aku nak citer pun tak pandai tapi memang aku gelak besar first time tgk aksi Adam wat.. ngeh...ngeh...ngeh...

Huruf 'B' for Ball, Adam cakap time tgk gambar ni sambil aksi menggambarkan huruf 'B'.. Alhamdulillah, mula2 kenal huruf ABC then lama2 t kenal la semua huruf hendaknya, Amin.. be honest wat masa sekarang ni aku memang tak menyempat nak ajar Adam kenal huruf coz keje kan. lagipun lek uma dah kul 6 petang then malam akan ke dapur main masak2 4 d family, then serve d family makan, then kemas2 dapur.. siap kemas dapur, relik2 jap mata pun layu.. Adam pulak lau time aku dok ngajo dia cepat bosan. 

My 123 pulak... lau nombor Adam dah boleh hafal 1-10 in english but in malay still fail.. dok caca marba lagi.. jap kang dari no.1 terus terjun ke no.4.. hihihi..

mana ada orang kaler merah Adam oit... hehehheeeee.

satu yang aku pasan bila Adam kusyuk kaler2 ni bila nak start kaler dia akan kaler tang mata dulu then baru kaler yang len2.. contoh kat no.2 mata kambing jek yang ada kaler..

yang ni kaler2 menggunakan water colour.. tak dapat aku nak imagine time Adam kaler2 ni yelah 1st time dapat mesti excited kan, sib bek tak sampai ke baju yang kene..

Inilah budak yang menjadi kebanggaan Ayah n Bonda.. we're proud of u n we're love u so much..

botol susu tetap dihatiku... isk..bila la dapat stop minum susu guna botol ni.. lau ikut hati memang nak suh Adam minum susu guna cawan tak pun tukar nipple stail len tapi tak berjaya la..

6 comments:

my name is Yana said...

yeahh i love milk...anak aku pn kdg2 merapu jugak kaler2 tu...

ZanaNordin said...

wah...bangga wei aku tengok usaha ko
tak terpikir plak aku nak buat scrap book hasil tangan batrice nie..
rasanya tak terlambat lagi kot if aku start dari sekarang...

yelah..at least ada memory kan

thanks dear...bagi aku inspirasi

My Aisy said...

bestnyer...tu leh simpan tuh...ti dah besar leh tunjuk kat dia...aah perasan yg adam mmg ske color mata dulu...

akiratoriza said...

mayana;
memang ikut diorang jek nak gaya kaler macamana, erm takpe la janji diorang nk blajar wat...

akiratoriza said...

Zana;
wei pembetulan ckit, bukan aku yang wat scrapbook tu tapi teacher Adam la. aku mana ada masa nk wat semua tu lagipun semua yg Adam blaja teacher dia simpan n tak penah wak lek pun. teacher akan kumpul dl then br bg kat parent..

mmg excited kan bila anak dh stat sekolah...

akiratoriza said...

mama Aisy;
aku mmg terus simpan dlm gobok scrapbook tu, sok Adam dh besar n paham aku nak tunjuk kat dia...