Insan-Insan Istimewa

Monday, March 12, 2012

kecelakaan yang tak diundang...

Assalam...
setelah hampir 2minggu diriku menyepi kini muncul kembali.. kang biler takde idea menyepi semula...
kahkahakahkahkah.....

gambar kegembiraan sebelum ditimpa kecelakaan.... bonda, adam n baby iman yang semakin chubby... usia baru 3bulan tapi berat dah 7kg, membesar bagai johan..... 

apakah kecelakaan itu????
semalam kami sefamily attend wedding kazen sebelah abah aku kat kampung... perasaan mesti gembira sudah tentu.. tengok jelah gambar kat atas 2 kan... (citer pasal wedding kazen esok aku update)... selesai majlis 2 kami ke rumah makcik belah mak aku plak kat kampung yang sama (alkisah mak n abah aku memang sekampung)... nak rehat-rehatkan badan plus nak catch-up gossipppp mana yang tertinggal... kehkehkeh.... 
yang mak-mak ni duduk satu kumpulan, yang bapak-bapak duduk depan tv, yang anak-anak plak tawaf keliling umah setakat nak.... erm anak-anak ni bende yang ditegah tu jugak lah yang dorang nak main.... dok lari sana, lari sini... kebetulan plak kat luar uma ujan lebat.. so dorang tawaf dalam uma jelah...
sedang mak-maknyer  nih bergossiippan tetiba dengar dah suara adam nangis, aku memang dah agak dah nih mesti kes jatuh nih... si kazen adam datang kat aku bagitau mulut adam darah.... time tu aku tak risau lagik.. dalam otak berpusing cakap 'erm tergigit bibir lah tu'.......
bila dah tengok.... alamak jauh meleset sangkaan ku....
-
-
-
-
-
-
-

-
--
---
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

--

-

 letak tangkal atas pintu, budak baik memang begitu... muka budak lepas jatuh n selepas bonda bersihkan mulut yang penuh dengan darah.... korang rasa suspen tak???? 
-
-
-
--
-
-
--
-
----
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

 tak bape clear kan?? seram tak???

memang betul-betul clearkan???? ni lepas aku basuh mulut adam, n aku suh adam kumur-kumur... darah memang meleleh-leleh masa baru kene tu, aku bawak adam g toilet bersihkan mulut n kumur-kumur... bukan baju adam je yang kene darah tapi dengan baju aku skali penuh dgn darah... mak n adik badik aku seme tak brani nak dtg tgk dekat sebab dah nampak darah banyak kuar... 
anak buah aku citer adam tergelincir time tawaf uma makcik aku tu kat balkoni depan.. jatuh then muka tertumus atas tiles.. gusi luka n gigi depan 2 batang tu alligment lari n gigi pecah ckit.. sebab tu darah banyak kuar.. sakitnya tak dapat nak bayangkan.. kesian anak kesayangan hamba nih... nasib bek aku ni jenis yang boleh tengok darah banyak-banyak mcam tu... 

lepas aku suh adam kumur tu, darah pun dah stop kuar tapi gusi terus naik bengkak... then lepas tu kemas-kemas barang lek jb... dari kampung ke jb tak amik masa 15 minit tp jadi lebih 1 jam sebab plus highway jammed... sampai jek parking uma nak tekan lif.. sekali tengok jek 3-3 lif rosak... apalagik silalah exercise yek... kami menapak pakai tangga sampai ke tingkat 11.. korang bayangkan jelah bape kali aku benti amik napas... adik aku sibuk kira lagik bape tingkat, aku bagitua dia tak payah kira kang kira lagik tambah seksa... adam paling rileks sebab hubby sanggup dukung adam sampai ke uma... aku kene tinggal bape tingkat ntah... benti amik napas then minum air... keras jek rasa betis aku nih.... dulu aku penah kene gak menapak guna tangga nak lek uma tambah lagi time tu pregnantkan adam..azabnye Allah jelah yang tau... 

esok aku citer part kedua pasal keadaan adam k.... hari ni aku cuti sebab lif rosak, tapi pagi tadi aku turun gak guna tangga sebab nak anta adik aku g keje.. n sebab bawak adam g klinik gigi... ingatkan kes adam ni tak berat, tapinyaaaaaa.....
to be continue....
babai...

7 comments:

Irma Ruhani said...

kesiannya....mesti sakit sangat tu. cuba ko bagi dia makan benda sejuk..nak kurangkan sakit dia tu.

akiratoriza said...

Irma :
kalau bab makan takde problem sebab adam dah pandai agak area gigi mana yg boleh wat kunyah.. aku pun dah pesan kat dia gigit guna gigi belah kanan atau kiri..

akiratoriza said...

Irma :
kalau bab makan takde problem sebab adam dah pandai agak area gigi mana yg boleh wat kunyah.. aku pun dah pesan kat dia gigit guna gigi belah kanan atau kiri..

oakleyses said...

michael kors pas cher, burberry pas cher, longchamp outlet, prada outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan pas cher, nike outlet, ray ban sunglasses, christian louboutin uk, nike air max, oakley sunglasses, nike air max, ugg boots, christian louboutin shoes, chanel handbags, polo ralph lauren, longchamp pas cher, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, oakley sunglasses wholesale, kate spade outlet, cheap oakley sunglasses, nike roshe, polo outlet, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, tory burch outlet, christian louboutin, replica watches, oakley sunglasses, nike free run, longchamp outlet, replica watches, louis vuitton, louis vuitton outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet online, gucci handbags, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, air max, nike free, tiffany and co, longchamp outlet

oakleyses said...

timberland pas cher, nike blazer pas cher, true religion outlet, hollister uk, nike air force, mulberry uk, hogan outlet, true religion jeans, nike free uk, oakley pas cher, coach outlet store online, michael kors outlet, north face, michael kors outlet online, nike air max, true religion outlet, michael kors, vans pas cher, hollister pas cher, sac hermes, michael kors outlet online, polo lacoste, burberry handbags, uggs outlet, burberry outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet online, kate spade, north face uk, michael kors outlet, new balance, michael kors outlet, ray ban uk, sac vanessa bruno, guess pas cher, nike air max uk, nike roshe run uk, ralph lauren uk, michael kors, michael kors outlet online, abercrombie and fitch uk, converse pas cher, true religion outlet, nike tn, replica handbags, coach purses, uggs outlet, nike air max uk, coach outlet

oakleyses said...

vans outlet, lululemon, valentino shoes, nike air max, wedding dresses, nike roshe run, p90x workout, reebok outlet, chi flat iron, jimmy choo outlet, herve leger, baseball bats, timberland boots, soccer shoes, instyler, mcm handbags, north face outlet, ray ban, converse outlet, iphone cases, babyliss, hermes belt, new balance shoes, mont blanc pens, lancel, louboutin, soccer jerseys, ghd hair, mac cosmetics, celine handbags, hollister, asics running shoes, ferragamo shoes, hollister, north face outlet, abercrombie and fitch, oakley, longchamp uk, vans, beats by dre, gucci, bottega veneta, ralph lauren, nike huaraches, nike air max, hollister clothing, insanity workout, nike trainers uk, nfl jerseys, converse

oakleyses said...

moncler, ugg,uggs,uggs canada, supra shoes, louis vuitton, pandora charms, louis vuitton, ugg pas cher, juicy couture outlet, marc jacobs, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, canada goose outlet, moncler outlet, pandora jewelry, ugg, replica watches, wedding dresses, louis vuitton, toms shoes, karen millen uk, links of london, louis vuitton, montre pas cher, moncler, moncler uk, canada goose jackets, canada goose, ugg uk, coach outlet, canada goose uk, canada goose, hollister, doudoune moncler, louis vuitton, swarovski, moncler, swarovski crystal, moncler outlet, juicy couture outlet, moncler, thomas sabo, canada goose outlet, pandora uk, canada goose outlet, pandora jewelry