Insan-Insan Istimewa

Saturday, July 21, 2012

Ramadhan muncul lagi... 2012

Assalamualaikum w.b.t

Ramadhan muncul lagi.... taun ke 5 berpuasa sebagai seorang isteri dan tahun ke 4 sebagai ibu.... tanggungjawab seorang isteri memang besar.... banyak pengorbanan perlu dilakukan.... seawal jam 4pagi dh ke dapur.. ketung ketang memasak juadah untuk sahur sang somi... abis makan sahur ketung ketang lagi basuh pinggan mangkuk periuk belanga lak... then tunggu azan subuh, lepas solat konon tak mau tido so buat aktiviti apa sajok janji mata tak mengantuk.... erm bila matahari mengeluarkan sinarnya mata mula jadi pedih sebab dok tahan ngantuk... akhirnya terlelap jua.... sedar2 jam sudah kol 9pgi.... terus sambung aktiviti mendobi, kemas uma, sapu lantai, erm hari bese dgn ari posa sama jek ble ujun minggu.. time cuti jelah leh wat keje uma so hadpi dengan tenang...
apa yang ko merepek ni labu......

kengkawan dh ready juadah berbuka???.... hari pertama ramadhan aku wat ayam masak asam pedas jek.. konon nak ke bazar ramadhan tapinya tak boleh sebab anak kesayangan sedang nyeyak tido tadi.. so somiku sajok yg pegi... hasil untuk hari ni ikan siakap bakar n air tebu sajok.... kalau aku yg pegi mau penuh tangan dengan hasil tangkapan... memang dasar rambang mata bila tgk makanan... hajat hati terasa nak makan murtabak, nk suh somiku belikan takut kang tesalah beli so esok harus pegi untuk menunaikan misi hati ini...
merapu lagik....

apakah motif n3 ni??????......

aku nak wish Selamat mengharungi bulan Ramadhan yang penuh
mulia dengan penuh keimanan dan ketaqwaan... semoga segala amalan baik yang kita lakukan diberkati oleh Allah s.w.t, amin....

3 comments:

Zana Md Nordin said...

selamat berpuasa wawit

he he he...masak nasi awal2...so, esoknya pukul 4.30 am baru bangun masak lauk simple...

tahun nie nafsu ke PARAM kurang ler plak...1st day pergi..pusing habis pun tak tahu apa nak di beli. pelikkan..padahal macam-macam ada...

akiratoriza said...

aq lak xde mood nk msk, lau nk g bazar mls ble pk jammed jek.... Apa pn x blh... Kahkahkah

Maya Mayana said...

awal nya bangun wit...orang kata ramadhan ni stok telur,sardin dan simple tu perlu ada...utk kemudahan kita

biasalah bazar penuh dgn orang tapi tegok makanan byk pun jd rambang mata, bila beli tk kick pulak rasanya...

salam ramdhan wit...raya datangla umah kat tenggaroh nanti yer :)