Insan-Insan Istimewa

Tuesday, September 21, 2010

Raya-raya di Kampung Mak n Abah Ku...

Salam..
N3 pasal raya masih belum abis cite lagi ni. Almaklumlan raya sebulan so cite raya sudah semestinya banyak kan . Dis time nak cite pasal raya kat uma my parent lak tapi aku tak mau la cite detail sgt kang korang boring. Raya ketiga ari tu dari Pahang trus singgah uma my parent, dapat la rasa suasana lagi tapi tak dapat makan ketupat n rendang my mum yang meletop tu... huhuhu... Last weekend pun aku lek uma my parent coz diorang wat makan ckit tok anak-anak... so tgk la gambar kat bawah ni yang agak banyak...
Adam hepi la tu pakai baju melayu nenek bagi ae...

Posing ngan my neice aka wani..

Diorang jumpa sekejap dah gaduh, fyi, lepas amik gambar ni diorang gaduh nak senapang menan Adam n dok kejar2 sini sana tup tup tersepit tangan kat pintu bilik.. pe lagi yang sorang nangis coz sakit, sorang lagi nangis coz kene marah ngan pak mak dia..

eh tekejut ke Adam tgk wani... hehehe

ooo rupanya Wani nak goda Adam... tergoda ker??

  • Gambar2 kat bawah ni plak last weekend nyer... My dad ada marhaban dari rumah ke rumah, tu yang my mum  suh aku lek tolong mana2 yang patut.... ( janga terliur lak tgk gambar ni ye)....


Tok marhaban tu my mum wat satay... peh memang sedap... kuah kacang pun meletop..

tgk tu satay dalam proses... ada asap lagi.. 

dalam proses menyusun dlm pinggan tok dihidang kepada tetamu yang datang..

orang kuat dalam membakat satay... my bro..

dah penat bakar, dia orang pertama yang mencuba..

tetamu sedang menjamu selera..

eh my lil bro pun menyibuk jugak padahal masa dok bakar satay dia la yang paling banyak makan..

Para tetamu yang join marhaban..

yang ni bukan marhaban tapi member my sis yang turut datang beraya...


Fyi, Adam pun join marhaban, Adam dok sibuk nak ikut atok so atok pun terpaksa bawak...sib baik Adam still under control.. aku suka posing ni..

ntah pe la yang kusyuk tgk tu..

nak wat peace sign la tu..

tu bagus jek dok sebelah atok... fyi Adam merupakan ahli marhaban yang paling muda pada malam tu..

Lepas lek marbahan, charge bateri yang semakin lemah lak... isi minyak jugak la..


No comments: