Insan-Insan Istimewa

Thursday, October 7, 2010

Entry Geram yang melampau..

Salam...
Aku geram betul dengan si 'sood' (bukan nama sebenar) ni . Dah tua-tua pun nak buat perangai, ntah pape jelah. Pepagi datang opis jek aku dah ilang mood disebabkan si sood ni. aku memang benci yang amat kat sood ni, memang tak le nak ampun lagi dengan apa yang dia dah wat kat aku. aku memang dok sabar sepanjang masa dek memikirkan periuk nasi aku kat sini. kalau tak pikirkan periuk nasi aku mau aku g serang dia, tarik-tarik rambut, tampar-tampar muka, teranjang sood tu.. aku taknak bunuh dia tapi aku nak belasah cukup-cukup... aku nak siksa dia hidup-hidup... aku nak robek muka sood, tarah muka sood, telanjangkan sood tu. biar sood malu, sood dah burukkan nama aku, sood memang patut dapat apa yang patut. Hari-hari aku sakit hati dengan sood, sood cakap keje kene profesional tapi sebenarnya sood yang tak profesional.. muka dah macam tenuk, muncung memanjang dek kerana tak mau bertegur sapa dengan opismate coz sood cakap takleh kawan ngan opismate yang tak setaraf, gaji kecik, hidup tak bahagia, keluarga tak bahagia, pakai baju murah, make-up murah, wat bising kat opis, tu sood yang cakap. sood kalau cakap sood jek yang betul. apa yang orang lain cakap salah tapi hakikatnya sood takde kawan langsung, dok terperap dalam sangkar kecik sood tu...hidup ditemani kertas, meja, kerusi, laptop n yang paling penting 'tikus'. ari tu ada orang perasaan tikus keluar dari bilik sood. sood memang pengotor, datang keje langsung tak kemas, pakai baju mahal (konon mahal la) tapi langsung tak cantik. semua yang sood pakai memang tak cantik langsung almaklumla sood ada masalah sikit. masalah yang tak boleh dirungkaikan.. hahaha... aku mungkin jahat coz wat n3 ni tapi ada aku kesah ,ni blog aku aku punya suka aku nak wat per. asyik aku jek yang kene sood bila lagi. macam-macam sood kata aku, sood leh kata aku ni tak bahagia, sood tau ke aku tak bahagia??? sood dok uma aku ke sampai dia leh nampak aku n family bahagia aku.. orang kalau kata orang len tak bahagia, sebenarnya dia sendiri yang tak bahagia, betul tak??? sibuk dok jaja citer cakap aku tak bahagia, dapat suami tak berpangkat, gaji kecik, dok uma kerajaan, takde uma sendiri, dok mintak keje sana-sini tak dapat. kenapa sood leh jaja citer camtu??? aku tak kacau pun periuk nasi sood, malah tak pernah pun g mintak sedekah kat orang tok sesuap nasi. aku bersyukur dengan apa yang Allah bagi kat aku, ada keje, ada family n aku leh dapat apa yang aku nak dengan duit hasil titik peluh aku sendiri tanpa mengharapkan bantuan orang lain. Sood oh Sood napa la ko kacau hidup aku????? ramai yang cakap yang sebetulnya sood tu jeles dengan aku... walau gaji aku kecik tapi aku leh pakai baju cantik-cantik. walau badan aku besar tapi baju aku semua cantik2. walau suami aku tak berpangkat tapi kami tetap mampu hidup dalam bandaraya ni. tambah lagi sood siap hasut member (sekarang dah tak member) aku dengan jaja citer aku yang mengarut (leh jadi fitnah tau), n member yang dah tak member tu pun boleh bukak citer lama aku kat sood padahal dulu masa dok member ngan aku dia dah janji tak citer hal aku kat orang, ni patut ke jadi member?? so aku pun memang tak pikir panjang aku trus delete contact no member yang dah tak member ni dalam list contact no telefon aku. Papepun aku tak kesah (sakit ati jugak) dengan apa jua perkara yang sood  wat, aku sabar n berdoa kerana doa orang yang teraniaya selalunya akan dimakbulkan Allah. 

"Ya Allah, aku bermohon kepada Mu untuk membuka pintu hati manusia ini supaya dapat berubah menjadi lebih baik dari sekarang, amin."

8 comments:

Anonymous said...

betol punye geram ko semah yeww...

Putri_Aizat said...

haha...tul tu...daripada doa utk SoOd, baik doa utk aku...haha...sood tetap sood...

Anonymous said...

memang bodoh betul si sood tu......hidup mmmg nak menyusahkan org jek

akiratoriza said...

eeee sakit hati yang tak terpadam dari jam 8 pagi sampai 5 petang setiap isnin sampai jumaat..

akiratoriza said...

eeee sakit hati yang tak terpadam dari jam 8 pagi sampai 5 petang setiap isnin sampai jumaat..

m y a l i s h a said...

wow!!! berapi2 i baca entry u..

sood.. sood.. dah la nama ko x glamer langsung.. kesian ko sood.. malaikat sebelah kiri dok catit je la perbuatan ko.. si setan2 keliling ko bersuka ria n berpesta bila ko berjaya mengeji, mengumpat n memfitnah org..

kalaupon org x bahagia yg ko sebok naper sood oiii?? ada org yg x bahagia tu mintak kaunselling ngan ko?? ada ke sood oiii??? poyo la si sood ni.. (aku lak tlebey emo)

anyway babe, sabar je la.. walaupon kekadang memang akan hilang sabar.. sood punya perangai sama je mcm my x-opismate punya perangai till one day enough is enough.. i confront dgn dia siap kena makan penampar i lagik.. tht time i juz did it..

aku rasa nak suruh je si sood ni kawan baik dengan x-opismate aku.. bole??

akiratoriza said...

Myalisha,,
boleh kawan la ur x-opismate ngan sood tu...

kalau sy tak pikir periuk nasi saya memang dah confront dgn sood 2.... ari2 dok tgk sood kuar msk sangkar, lalu lalang depan saya jadi makin semak jek dlm opis ni.. jalan dah mcm gergasi abis semua bende nak dilanggar..

Nama Ku Noy said...

ha..ha..ha....tergolek dok akak sorang2 kat opis nie bace ko nye cerpen lah dik...sabo...sabo...