Insan-Insan Istimewa

Friday, November 5, 2010

Hati Panazzzzz!!!@#$%^&*#@$%&$^

Salam...

n3 panas tok kali ni...

erm ntah la aku tak tau la naper ngan sood sengal tu???

korang nilai la sendiri aper yg dia tulis kat bawah ni

aku C&P dr sumber yg 100% blh dipercayai

hati aku memang geram n rasa mcm nk cili jek mulut si sood n nk sental2 hati busuk sood tu.


SOOD: esok hari rabu... apelak ceritenya....???


Org yg tiada kaitan : Rabu yang menanti khamis...pastu Khamis menanti jumaat...Ye xkeje!!!! Happy Deepavali maaaaaaaaa.......
Org yg tiada kaitan : Yeye....xxxxxx (nm sood)  bt rumah tbuka...
Sood : banyak lah... aku buat ccc terbuke le... aduh.. kerja di pagi raye deepavali....!!!!kwang..kwang...
Sood : pagi... terserempak ngan si gemuk....aku tenung muke die.... rase aku nak tampar je mulut die yang jahat dan kuat membodek tu..kerja malas...mase time kerja sibuk pi jual barang.....kah...kah... die pakai tudung lip- lap pi ofis.....x sesuai langsung .....tapi yg pasti die makin gemuk ....hu..hu...hu....gemuk lah ko seterusnya.....amin...
Org yg tiada kaitan : xxxxx (nm sood)...ko ada wat muruku tak??? Bleh aku raye umah ko nt...
Sood : ade... tapi aku beli  je lah... kat Giant tampoi.. ko singgah aa umah aku ... past aku habis CCC tu pukul 4 tu....
Org yg tiada kaitan : ala....aku nak air tgn ko...haha..Aku xbalik kg da..aku x g mana2 dok KL jek..
Sood : ko jangan xxxxx (nm kwn sood) .. aku x pandai buat muruku aaa....kah..kah.... ko duduk KL tu..ko pi soping abih duit ko yang banyak tu...ok...
Org yg tiada kaitan : duit da bis dah...la nie melopong jek r.........hahaha..
Sood : lawak lah ko...ha...ha... ha...
Sood : mase rehat ...telefon berdering2 kat depan si gemuk ... tapi ... time rehat maneleh angkat telefon... dahsat...
Sood : Si pendek...patutlah sibuk mintak tukar masuk jabatan ni...matlamat ko songsang...!!ko tau k++++m je...
Org yg tiada kaitan : xxxx(nm sood)  ko abis tugas jam 4 ptg. pas 2 aku pla smbung jam 4 ptg smpai jm 12 mlm tugas ccc pilihanraya. Uwahhhhh....
Sood : xxxxxx (nm kwn sood) ... ko memang bagus aaa.... next turn ko lagi tugas aaaa..
Org yg tiada kaitan : Kita ni kn rajin,,,,org lain rajin FB,,,kita 2 rajin kerja....Opsssss....
Sood : betul bah.... fb aku selalu on. sebab aku bayar sendiri bah...x pakai line pdrm..jangan mare aaa....
Nota : 

1. suka2 ko jek nak tampar muka aku, ko pk ko nyer tampar jek, aku punya tampar cmaner lak???? best gak lau dpt tampar muka ko, tgn aku ni pun dah lama tak bagi penampar kat org nih... ko nk rasa ker????

2. aku nk pakai tudung merelip ke baju merelip ker ikut suka aku la.. duit aku, hasil titik peluh aku.. aku tau ko sebenarnya jeles aku ada baju n tudung yg lebih cantik dari ko, kan sood????dan satu lagi ko memang takde kan baju n tudung yg cantik macam yg aku ada....

3. ko kutuk aku gemuk!!. sedangkan aku rasa aku patut bagi cermin kat ko agar ko dpt cermin muka n badan ko depan cermin tu n tgk sendiri saper yg gemuk n hodoh.... ko dgn aku memang jauh panggang dr api tau tak??? aku tak kata yg aku ni cantik n kurus melentik, tp aku rs apa yg aku pakai masih lagi sesuai dgn btk tubuh aku nih...aku masih sedar diri utk tidak melakukan sesuatu tanpa berfikir panjang terlebih dahulu.

4.time rehat tak angkat tepon.... dh nm rehat so wat per nak angkat tepon, n dah ko dgr naper tak ko jek yg angkat tepon tu...ni nk bising2 ckp orng tak angkat tepon padahal dia pun malas bergunung2.. 1 perkara bnd yg ko tulis kat atas tu memang fitnah sebab waktu tepon tu berdering jam kol 1tghri lbh n of coz time rehat tp aku memang angkat tepon tu n menjawab semua pertanyaan si penelefon. aku ada saksi. ingat fitnah tu lebih buruk dr membunuh tau tak!!!!!


5.aku kuat bodek??? tanya semua opismate aku, aku ni org yg macamna, tny boss pn boss akan ketawa teebahak2 coz diorang memang tau aku ni jenis yg mcamana.... hal keje lak setahu aku semua kerja aku memang siap on time, dateline tak pernah miss...boss mintak aper jek, semua siap... tapi ko mcner sood??? aku tgk dok terkurung dlm bilik mcm byk jek kerja yg dibuatnya tp FB gak yg ko siapkan... hari2 tambah dosa kering, kutuk org sana sini..ko jgn ingt aku tak tau kerja ko memang tak pernah siap pun.. tak caya??? wait n see!!!! 


6. aku g jual barang, aku usaha utk cr duit lebih.kerja aku memang siap walau aku g jumpa customer tu pun bukan hari2 cuma 1 hari dlm sebulan tanpa melibatkan masa yg panjang  tp aku pun tau yg ko pun jual barang gak kan, barang yg akan bawak padah dimasa depan.... saper nak jawab tu?????

7. ko memang hati busuk sood.. org yg baru bertukar tu ditukarkan bukan dia mintak tukar. aku tau ko jeles org tu naik pangkat dr ko yg lebih senior dr dia kan..apa yg penting niat dlm hati tu, Allah Maha Adil...

rezeki yg Allah kurniakan untuk kita seharusnya kita bersyukur. tidak menunjuk2, bongkak, bangga diri. ingat Allah Maha Berkuasa untuk menarik semula rezeki yang Dia kurniakan kepada kita... Bertaubatla Sood... sesungguhnya Doa insan yang teraniaya akan dimakbulkan olehNYA.

3 comments:

Putri_Aizat said...

wahai...sood yang hampeh...terjun lah ko gan labu2nyer...tah paper jek..tengok kat citu pun dah tau...tak de saper nak layan otak gilo dia...sume citer lain dia citer lain...sememangnyer hampeh...

sarasofia said...

sood ni memang mental disorder lah!!.. so, fren.. x yah layan org mental disorder camnih.. makin dilayan makin sakit hati..

si sood ni mcm sampah yg paling menyampah kat opis awak tu ek.. uikss..

akiratoriza said...

Salam...
memang nak booolayan jek org cam tu tp dok nmpk dy hari2 kat opis ni kan tak leh... tp tahap menyampah memang dah max ni....