Insan-Insan Istimewa

Monday, November 29, 2010

Ini adalah hobi aku sejak 2 menjak nih...s

Salam....
n3 ini tiada kaitan dengan yang hidup mahupun yg mati...
eh apa lak yg aku mengarut nih..
korang dh bc title kan??? so mesti korang dh tau apa yg nk aku citer kat cni...
erm tu lah aku pun tak merancang tp
Allah yg menentukan semua kejadian di atas muka bumi nih...
Semua yg jadi ni pun secara kebetulan jek sebenarnya..
Dh bermula kan so aku pun truskan jek...
Si sekarang nih dh jadi hobi pulak...
Adakah hobi boleh dikatakan sebagai 1 perkara yg akan memaksa kita ae???
Aku ni tak suka la wat 1 perkara kerana terpaksa...
so lau 1 hari nanti aku dh boring dgn hobi2 aku ni..
aku stop jelah... boleh kan.....
eh meh la aku tunjukkan apa hobi2 aku nih...
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@

Tara..... inilah yg aku maksudkan...

FM dr tpt2 yg aku pergi n ada gak FM yg org bg.... sekarang dh addicted dgn bnd nih, lau ada staff opis yg g jengjalan aku wat muka tak malu jek suh dorang belikan FM tok aku.... boleh gitu??? aku memang melarang saper2 jek yg sentuh FM2 nih walau Adam sndiri... n sib bek Adam mmg faham bnd2 nih tak le wak main so dia mmg tak mintak pn... 1 lagi aku mmg sengaja letak tinggi2 so Adam tak leh nak capai... yg slalu dia wat main yg KFC nyer 2...

yg atas fridge 2 pun dh jadi hobi aku..

Jom tgk apakah bnd itu????

Menan nih... start bila Adam suka sgt beli jajan Den Dang ala yg ada gambar doremon atas kotak dia kaler biru.. Adam cuma mkn coklat kat dlm kotak 2 n ada menan gak n memang Adam akan buang so aku pun kumpul letak atas fridge... satu-satu then dh jadi byk pulak... so tiap kali ke kedai aku lak yg beli den dang 2 coz nk amik menan dlm kotak... klakar tak????

Antara menan 2 : kelawar, penyu berkepala 2, itik... cute la tu yg aku suka..

Yg ujung 2 ulat gonggok, buaya, itik, katak n etc.... fyi, ulat gonggok 2 kene pasang dl tau...

Koleksi len... yg ini memang biasa dpt lau g kenduri kawin.... korang pun mesti ada gak kan..
Mug TNB lak Hubby dpt time outstation... korang pasan tak satu bekas telur kaler gold dlm kaler itam 2??? yg dok bertenggek 2.. fyi, itu antara door gift time aku kawin dl... dh 3 thn dh.. aku beli kat Perak tau.. saje simpan wat kenangan...

Dr angle len lak... Mug besar 2 pun Hubby dpt ms outstation kemana ntah dh lupa...
ada mug ala-ala vantage pasan x??? skrg tgh top bnd 2, aku pun dok cr nih tp xnk la beli nk org bagi br sonok len mcm ckit... hihihi.. ada Fm yg hancuss dah... FM 2 fr Zoo Taiping... syg dh la aku beli FM 2 satu jek leh lak pecah coz terjatuh tp aku tak buang pun tetap simpan dok ats fridge... strawberi tu lak adik aku bg fr Cameron tp dia silap beli so tak leh nk lekat la...

Cantik tak??? tangan aku ni memang keras nk deco2 bunga tp aku wat jugak... nmpk gak hasilnya... nk beli yg siap punya ssh nk wak lek so nekad beli asing2 n deco sendiri...

Yg ni mmg beli siap.. beli kat Air Hitam... byk citer nih tp takyah citer la.. apa yg paling penting time beli nih br gaji masa dpt nek gaji tahun 2007 2... ala yg semua Government servant dpt nek gaji ingat tak??? so 1st time dpt gaji trus beli 1 brg wak kenangan..

Yg ni pun aku deco sendiri... beli bunga n bnd2 yg sewaktu dgnnya then lek uma deco2... jadik la jugak kan...

Hobi ni memang dh biasa dlm hidup seorang wanita, betul tak??? Fyi, antara yg dpt disimpan la... ada gak kasut kawin dh tak muat pakai tp still simpan gak tak mau kasi sesapa...

Yg ni bukan hobi melukis k.. saje nk upload gak.. aku suka gambar2 cam gini..

Yang ni sapa pulak, korang dpt cam tak???? ramai ckp tak cantik n kelakar tp aku suka... nanti dlm 10tahun lagi pasti tambah cantik... tunggu jelah..

Setakat ni tu jelah hobi aku... tak tau la lau ada tambahan lagi nanti... tp sebenarnya ada lagi aku tak kasi msk dlm bab hobi ni coz mls nk selokar kotak2 besar dlm bilik... hihihi....

2 comments:

mrs_zura said...

my somi nyer hobi juge:-)

akiratoriza said...

Salam..
sy memang hobi kumpul FM ni mmg dh jadi hobi ramai org kan... tmbh cantik fridge dgn kalerful FM