Insan-Insan Istimewa

Friday, March 11, 2011

Maulot Nabi n Adam

Salam..
Maulidurasul dah lama berlalu tapi 
aku tetap nak citer
citer ni bukan citer basi tapi hari kejadiannya adalah semalam
Skul Adam wat sambutan Maulidurrasul 
toodler from 3-6 years terlibat

pagi semalam memang aku tak hingat langsung pasal ni
toodler dikehendaki pakai baju melayu/baju kurung utk sambutan tu
tapi aku anta Adam dgn pakai uniform
sampai depan pintu nurseri baru aku teringat
so aku pun jadi kelam kabut
terpaksa balik uma semula
iron baju Adam
then ke nurseri semula
pakaikan Adam baju tersebut
Adam pun nampak pelik jek time aku dtg lek ke nurseri
masa aku nak kuar dari nurseri dia nak ikut
sib bek teacher Adam dapat pujuk dia
peh, memang kelam kabut pagi tu
erm sampai aku terpaksa masuk lewat 1 jam ke dlm opis

dah siap pakaikan Adam baju
so seterusnya sesi snap2 la
b4 kuar 2 aku sanggup tinggalkan kamera
mtk tlg dgn teacher Adam tok snap2 sepanjang majlis 2
tapi agak keciwa coz teacher Adam tak sempat la
huhuhuuuuu
erm takpe la aku paham
diorang pun bekerja kan
so tak le la nak wat keje yang tak sepatutnya..
so layan jelah beberapa pict nih

Adam with her bff at skul..

time dok nak iron baju tu konon nk iron baju melayu  tapi tak sesuai kot coz bujang baju takde then baju melayu tu lengan n seluar labuh so agak menyusahkan Adam nanti so end  up aku pilih jubah ni.. memang len dari yang len... 

with Nurul aka 'ayus' dlm bahasa Adam, n aiman aka 'iman' dlm bahasa Adam.

bak kata teacher Adam, diorang memang rapat dlm kelas.. kemana2 sj berdua.. then masa aku sampai time nak tukar baju Adam memang diorang tok bersama-sama. fyi, uma aku n uma Nurul memang dalam bangunan yang sama tapi aku tak penah gitau Adam kat mana uma Nurul coz kang asyik la ajak aku ke uma Nurul, wat naya jek. budak lelaki g uma budak pompuan..

dah macam imam muda dah anak aku nih...

pict ni hasil fr teacher Adam.. ni kat tadika lau tak silap.. fyi, tadika tak sama tpt dgn nurseri so start taun depan Adam akan ke tadika ni coz utk toodler 4-6 years sesi pembelajaran akan diadakan di tadika.
satu lagi, Adam leh hafal setiap nama fren dia dlm nih.. masa dok belek2 gambar ni mulut Adam asyik la sebut nama2 diorang..

la awat muka cam tu.. 

ayuh kita pulang... tak dapat bayangkan lau anak aku ramai cenggini...kembar 4, alamak ai!.. huhuhu.. 
budak sebesar ni tak paham lagi sambutan yang macam ni, erm taun dah depan dh paham ckit kot so mesti eksited lebih kan.. skrang ni lau pape pun mak n pak yang beria2... hihihi..

4 comments:

My Aisy said...

hehe...aku akan vote utk adam imam muda...hehe...ada bakatlah!!!

akiratoriza said...

lau tak jadi imam muda betui2 pun jadi imam dihati ayah n bonda kira ok la tu.. Amin

my name is Yana said...

aahla cam imam muda,asah bakat dr sekarang...hehe...bebudak memang otak pick up kot, kat sini anak aku n the geng pn boleh cam kalau kwn dia yg kembar tu nama apa...

akiratoriza said...

betui la mayana... budak skrg xmcm kita dolu2.. zmn dh berubah..