Insan-Insan Istimewa

Friday, April 8, 2011

Apa yang terjadi???

Salam..
apa yang terjadi aek??
apa yang terjadi semalam bersempena dengan 
ulangtahun kami yang ke-4
macam takde pape jek
memang takde pape pun
takde yang surprise tapi 
itu semua tak penting

dalam takde yang surprise so
aku telah membuat kerajinan dalam diri timbul
untuk membuat sesuatu
walaupun semalam aku telah berpuasa ganti
(erm tinggal satu hari jek lagi nih)

semalam dari opis g fetch Adam kat nurseri
sampai uma dekat pukul 6 petang coz 
singgah kedai jap beli barang dapur skit
masuk uma terus tukar baju 
n berdesup ke dapur
keluarkan semua bnd alah yang berkaitan
maka ketung-kentang la kat dapur
dalam hati penuh dengan harapan semoga
perkara yang aku hajati tercapai
sebab tak sanggup nak rasa keciwa
yelah dah la puasa lau tak jadi memang hampa beb!
aku lau posa memang ada sedikit touching.

Alhamdullilah, berjaya jugak akhirnya
aku melaksanakan projek itu
jom tengok apakah itu???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

tara.... percubaan pertama membuat muffin coklat yang dikukus..

Alhamdullilah menjadi jugak aku buat... mula2 tu berdebar jugak la takut2 tak jadi kang.. aku kukus dalam 30 minit dah masak.. rasa pun ok!

selain buat muffin, kek pun ada jugak... terliur tak korang???? ngeh..ngeh..ngeh...

memang syok dapat menikmati kek ini... kek ni percubaan kali ketiga (orang len dah tak heran dah dengan kek coklat kukus ni kan) ngeh..ngeh..ngeh... hajat dihati memang lama dah terpendam, at last dapat jugak aku merealisasikannya.. 

bukan besday boy sibuk dah nak potong kek.. sesambil tu nyanyi lagu besday.. memula Adam nyanyi lagu besday untuk dia then tukar lak ke ayah then ke Bonda pulak.. so malam tadi besday untuk kami sefamily.. kihkihkihkih...

dah bersedia nak potong ni.. tgk tu panjang tak pisau???? risau jugak bagi Adam pegang pisau tu, aku nak tolong pegang tapi dia tak bagi.. konon dah besar sangat la tu..

sesambil nak potong kek pegang VCD citer Hantu Kak Limah Balik Rumah... gelak sakan kami tgk citer tu.. 

potong jangan tak potong.. kemain dengan muka teruja...

siap nak dipengangnya kek tu coz tak kuat nak potong.. ngeh..ngeh..ngeh... cepat2 aku cakap kat dia jangan pegang kek nanti rosak!

isi dalam kek yang memang heaven... siap ada lelehan coklat lagik.. sila terliur ye korang... ngeh...ngeh...ngeh...





















5 comments:

[-suziey-] said...

huh mmg kejam..adeiiii terliurrrr..huhu...erkkk kita pn dh lama xbuat kek kukus ni..suka sedap sbb moist..haih..buat la lagi pastu jemput kita dtg umah..ekekek:D

aah kan klu puasa mcm touching n sensitive sket kan..hehe

[-suziey-] said...

neway happy anniversary to u :) smga kekal abadi :)

Mayana said...

waa..nk try la wat yg kat atas tu...yg comeii2..percubaan

akiratoriza said...

suziey;
blh saja aku buat tp ko kene janji yang ko akan dtg uma aku ae... hihihi.. tapi segan la nak bagi org jauh rasa kek yang tak seberapa ni..

akiratoriza said...

Mayana;
ko kan rajin gak wat kek so memang wajib try tau coz simple jek..