Insan-Insan Istimewa

Wednesday, May 11, 2011

Budak Comel dapat kawan baru....

Salam...
nampak interesting jek tajuk kan......
ngeh...ngeh...ngeh....
sebelum aku mengarut lebih lama
jom tengok muka budak comel bila dapat kawan baru
>
>
>
>
>
>
>
>
budak comel beraksi dengan FM baby turtle.. sekarang budak comel dah pandai rembat bonda punya FM.. abis FM yang berjaya dicapai akan dibuat barang permainan tapinya selalu baby turtle ni jugak la yang dijadikan mainan.. Muka seposen budak comel, aku suh senyum sebenarnya tapi jadi len lak... kihkihkih.. papepun tetap comel dimata bonda dan ayah kamu...

korang mesti rasa suspen kan???
ngeh..ngeh..ngeh..
sebelum korang wat pelbagai spekulasi
bukan aku pregnant itu yang paling utama aku nak bagitau tau
alkisah begini ceritanya...
Hubby aku ni memang ada hobi memancing la tangkap burung la
semua pancing memang dah dibawak ke opis beliau
sampaikan satu hari tu siap request nak beli jala 
bebel tak sudah la aku jawabnya
ni nak g keje ke nak tukar profesion jadi nelayan pulak..
bukan setakat tu jek
dalam beg keje Hubby memang dah stand-by 'lastik'
(itu panggilan aku, korang panggil apa tak tau pulak aku)
aku lupa nak snap lastik tu, t ada time aku snap n publish dlm ni
amazing bukan???
ngeh...ngeh..ngeh...
keje Hubby memang takde kaitan langsung dengan haiwan/binatang buruan 
aku takde la kisah sangat
tapi kekadang tu lek keje abis kasut keje bersalut tanah merah
macam-macam la Hubby aku ni
aku memang paham hobi hubby yang cenggini
sebab kami datang dari latar belakang family yang sama
iaitu anak kepada seorang peneroka
so lifestyle kami memang sama la
jadi aku memang tak pelik bila hobi hubby kembali setelah umur menginjak ke 30 series ni
takpe la jangan cari hobi baru yang lebih mencabar iman aku sudah
ngeh..ngeh..ngeh...

sekarang ni Hubby g keje nek motosikal jek
tapi nya hari Sabtu lepas hubby nek kete lak
yelah aku tak keje kan, so blh la di bawak kete
aku naik heran + pelik, siap tepon hubby tanya nape bwk kete
aku bagi alasan kang petang2 nak bwk Adam jengjalan camner
hubby cakpa sekejap jek keje ari tu
memang sekejap jek, kol 2 petang hubby dah balik
balik bersama-sama dengan.....
jeng...jeng...jeng....
jom tengok yuk!!
*
*
*
*
*

2 ekor burung punai (ikut hubby cakap la) aku pun tak tau nama burung ni apa.... memang surprise giler.. tak sangka hobi yang menghasilkan sesuatu.. sebelum hubby bwk lek ni memang hubby ada bagitau dia ada tangkap burung, aku antara percaya dengan tak jek.. tup..tup..tup.. hubby bwk lek siap dgn sangkar lagi.. 

gemuk jugak burung ni?? dalam otak terus berputar memikirkan apakah yang bakal terjadi dengan kehadiran burung-burung ni.. malasnya nak pikir bila dia berak nak kene buang taik la, nak bagi makan la.. fyi, aku memang bukan pencinta binatang tapi tak de sampai benci binatang..

dorang pelik + takut dengan flash yang keluar dari kamera... tak duduk diam, agaknya takut kot aku tangkap dorang..

cantik jek bertenggek atas dahan.. dahan original tau bukan buatan manusia, memang dahan pokok asli. 

Perasaan budak comel : memang teruja abis dan tak abis-abis.... kihkihkih... 
tapi takut jugak nak datang dekat. 
setiap kali nak tengok burung ni mesti ajak aku atau ayah dia.. 
aku suh dok dekat time sesi snap-snap ni pun dia taknak.. 
so sekarang ni kat uma aku sudah ada 4 ekor burung...
keh..keh..keh...
~sekian~ 

2 comments:

Mamamya said...

wawawahhh...beli burung plak dah...mesti lama2 nnti blh ada mini zoo....tp tang 't**k" tu mmg x tahan lah....:D

tp x per lah klu bdk comel ni seronok..:D

adik ipar akak pun skrg ni suka sgt beli haiwan2 ni...kat blkg umah mak tu dah ada mcm2..kambing..arnab..kucing...kura2...ayam pelbagai spesis..anak2 akak suka klu balik umah atok..x yah pi zoo...huhuuuu....

akiratoriza said...

memang sonok budak comel tu kak.. erm tak sampai ke mini zoo kot, sy tak suka sebenarnya.. hubby memang dari dulu dok request nak beli kucing tapi saya tetap berkeras taknak.. banyak ragam la lau ada binatang kat uma ni.. tak larat nak layan..