Insan-Insan Istimewa

Monday, July 18, 2011

Citer Malam Minggu...

Salam....
baru ada kesempatan nak wat n3 untuk hari ini
aku nak wat karangan pasal Citer Malam Minggu kami yang lepas
tapi rasanya karangan tak panjang sangat kot
sebab aku sedang malas nak perah otak sekarang ni

citer bermula apabila Hubby ternampak cahaya2 kecik dari arah Danga Bay

cahaya2 kecik mcm kat atas tu boleh nampak dari uma aku tau.. almaklumlah dok uma yang tinggi.. kami tak bape pelik tgk sebab memang penah nampak benda alah ni kat satu tmpt dulu..

so aku terus memainkan peranan dengan memujuk Hubby g Danga Bay
cubaan pertama gagal apabila Hubby menolak keras permintaan aku
(dalam hati sedih tau )= )
kami masih di uma dan Hubby asyik la dok tgk cahaya tu
aku masih teruskan sesi memujuk
bila jam dah pukul 10 malam, Hubby ajak pulak ke Danga Bay
erm aku memang tak tunggu lama untuk bersiap
malam2 hari tak yah cantik2 pun kan
ngeh..ngeh..ngeh...
maka kami pun ke Danga Bay..
kalau kat JB ni jam 10 malam masih belum malam lagi
memang happening giler kat Danga Bay
orang ramai gilerr tgk bnd alah tu..

Korang tau tak layang-layang boleh terbang pada malam hari tau.. cantik jek tgk..
bende alah tu ialah layang-layang..
tapi time malam2 hari ni tak bape nampak layang-layang tersebut
hanya yang nampak kelip2 lampu yang dipasang dibahagian hadapan layang-layang tu..
cantik sangat kalau dapat tgk in live telecast..
dalam gambar kat atas tu tak bape nampak sebab kamera aku tak canggih mana
so memang tak dapat nak capture gambar yang cantik..

budak yang kusyuk isap susu tu memang teruja abis..
otw ke Danga Bay senyap jek dah mcm mengantuk
tapi bila dah sampai then tengok layang2 yang cantik2 ilang dah ngantuknya..
mata asyik pandang atas jek..

dua insan tersayang dengan aksi yang serupa tapi bende alah yang lain..

Hubby tak bape clear pulak... susahnye nak snap gambar dalam gelap ni..
aku malas nak edit2 dah..

salah seorang yang beraksi menaikkan layang2..
korang nampak tak alat yang digunakan untuk main layang2 tersebut..
giler besar bende alah tu (aku tak tau nama apakah bende alah tersebut)
dalam hati memang nak tanya jek, tapi segan la...
so akhirnya aku hanya menyaksikan layang2 tersebut.. 

besar tak layang-layang nih??? tak tau naper yang ni tak terbang juz duduk atas tanah jek..
mungkin rosak kot.
ada jugak beberapa layang2 yang tak dapat nak terbang..
lampu kelip2 tu dipasang lebih kurang mcm yang kat atas tu
cuma bezanya banyak design yang berbeza-beza..

memang happening Danga Bay malam tu, penuh dgn orang ramai.. kete berpusu-pusu masuk semata-mata nak tgk layang2 tersebut..



budak yang kusyuk minum susu tadi asyiklah kehulur hilir berlari sakan..
yelah dapat tpt luas utk main lari-lari kan...
sonok dapat tgk anak yang sonok jugak..
kami tgk layang-layang malam tu dalam 1 jam
then balik uma, tido..
~sekian~

3 comments:

Mamamya said...

kat jusco bukit indah pun ada jugak kan...aritu akak nak pegi tp x jadi sbb anak2 dah meragam plak.....x tahu klu kat danga bay pun ada...

akiratoriza said...

Mamamya;
oo ye ke.. sebab nampak dari uma la, tu yg kami g. kalau tak, tak tau jugak kak.. sonok jugak bawak anak jengjalan g tgk layang2 tu..

akiratoriza said...

Mamamya;
oo ye ke.. sebab nampak dari uma la, tu yg kami g. kalau tak, tak tau jugak kak.. sonok jugak bawak anak jengjalan g tgk layang2 tu..