Insan-Insan Istimewa

Friday, July 29, 2011

Ice-cream Yogurt... yummy..yummy..



Salam...
semalam aku n opismate g memakan lagik
kedai makan ni hanya jual ice-cream yogurt jek
sedap memang menggiler sedapnyerrrr...
masih terasa kesedapan makanan tu sekarang nih
kat mana kitorang pergi nih?????
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_

disini tempatnya... selalu baca dari belog blogger yang dok area KL jek, now bila kat JB dah ada francais Tutti Frutti memang haruslah aku g merasa dan mencuba kesedapannya itu... 

one of my opismate yang dah tak sabar2 nak menjengah masuk untuk tengok dekorasi kedai tersebut.. dari luar memang boleh menarik perhatian untuk masuk ke dalam..

dekorasi dalaman kedai yogurt tersebut... bahagian cashier. kedai agak kecik mybe sebab nk try tgk dl market JB macamana kan. dalam 5 minit lepas kitorang datang, ramai jugak customer masuk, blh dikira penuh jugak lah kedai tu dgn kami-kami ni.. yelah time lunch kan so memasing nak isi perut..

opismate aku sedang memilih2 flavour utk aiskrim dorang. sebelah kiri dorang tu cup2 aiskrim dari yang kecik sampai ke besar, sebelah kanan pulak mesin isi aiskrim. ada pelbagai flavour macam vanilla, death by chocolate, tutti frutti original, kiwi, blueberry licious, royal red velvet, almond dan pomegranate

aku pilih aiskrim red velvet, rasa dia memang sedap... time dok isi aiskrim dlm cup.. pada pendapat aku time isi aiskrim ini jangan letak penuh2 sgt sebab lepas ni nak letak topping pulak... erm rege aiskrim ni RM5.30/100gram.

lepas isi aiskrim, boleh letak topping pulak.. macam2 topping ada contoh kat gambar di atas tu. opismate sedang memilih2 topping untuk aiskrimnya.. aku pulak sedang menunggu turn, nampak tak aiskrim aku tu???

aiskrim kami ready untuk dimakan... full of colour, cantik tak???? 







kami yang mentedarah... aku terpaksa beraksi begitu sebab time tu jugak lah ada orang tepon.

kami lagik...

kami jugak!!!
rege tak bape mahal kot sebab total kami makan RM50++, kira ok la tu kan.. 
kalau bawak anak-anak lagi best, mesti dorang hepi dapat makan aiskrim dengan topping pilihan mereka sendiri. dalam hati dah niat nak ajak Adam g Tutti Fruiti tapi lepas puasa nanti kot.
~sekian~

6 comments:

My Aisy said...

entry sedap...n sangat colorful...ske aku tengok...

Teratak Hami said...

Mengancam jiwa!! Kat Melaka ada jugak tapi jauh skit dari rumah.

Lepas raya boleh makan sambil tolong "habiskan" duit raya anak2

akiratoriza said...

My Aisy;
cantik, colourful dan sudah tentu sedap dimakan... erm memang kene return lagik nih...

akiratoriza said...

Teratak Hami;
heheheheee... erm takkan sampai nak perabis duit raya anak kot... hihihihiii

lurun namzar said...

bila la trg nk ada nie?
xsabar nie...

akiratoriza said...

lurun namzar;
erm tunggu mesti ada nanti..