Insan-Insan Istimewa

Wednesday, October 5, 2011

Kreatif ker terlebih kreatif ???....

AsSalam korang semua...
alahai anak ku nan sorang tu terlebih kreatif pulak... time part yang kreatif tu rasa bangga jugak sebab pandai menggunakan imaginasi.. tambahan plak memang time kanak-kanak ni jugak lah anak kita nak mencuba semua bende kan.. kalau dinding kat uma takde corak lain selain kaler cat memang tak sah... kat uma aku tu setiap inci dinding dah bercop mohor dengan macam-macam corak dan kaler, mata ni memang sakit jek memandang tapi sebab dok uma kerajaan memang lambat lah nak amik masa kasik cat semula... eh rasa aku nih dah terlari tajuk plak, jom kejar tajuk tadi... cepat..

pastel box ni nampak mcam takde pape jek kan... meh tgk kat luar pastel box ni jadi per????
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
------------
-
-
-
-
-
-
-
-
-
beginilah jadinyer... kat luar box abis ditampal dengan sticker upin ipin... bagi aku yang nih boleh dikira kreatif lah jugak kan...
aku tgk sekarang ni memang melambak buku kaler-kaler yang ada sticker kat dlm.. Adam plak memang dah paham dengan sticker ni so lau boleh semua tpt memang dia nak tampal. lau aku nampak dia nak tampal kat tpt yang tak sepatutnya memang aku akan bunyi.. tapi lau aku tak nampak/pasan macammana plak kan???? contoh macam gambar kat bawah nih....

tikar buluh aku telah jadi mangsanya.... time dia wat keje nih memang aku takde, ayah ada pun wat tak tau jek.. ee sakit tol hati lah.. nak bising-bising bende dah jadi so redha jelah...

kasi zoom in ckit... aku try jugak tanggalkan tapi terkoyak-koyak macam dlm gambar tu, sudahnya aku biarkan jelah.. mula-mula tampal tu memang banyak sticker tau, jenuh aku pelan-pelan try koyakkan.. sekarang pun ada lagik sisa baki yang tinggal nak wat kenangan.. hihihi... kreatif tak bertempat lah pulak..


mcamna plak dengan yang nih??? kreatif tak... heheheheeee... lepas aku tgk Adam tampal sticker kat tayar beskal nih memang tersenyum jek aku.. terlebih sudah.. tapi takpe sebab kat beskal dia sendiri...

sticker yang Adam tampal ni pun saki baki yang koyak-koyak dari dlm buku tu... erm ntah camner lah Adam boleh terpikir nak tampal kat tayar tu...

yang ni keje Adam dengan ayah... fyi Ayah yang ajar Adam nak tampal sticker camner.. lepas dah pandai memang terlebih kreatif lah jawabnyer... mug tpt habuk rokok ayah sudah dipenuhi dgn sticker si pakcik thomas abis pusing keliling... sekali tgk kreatif jugakkan takdelah nampak sgt mcam tempat habuk rokok... 

tempat paling kreatif untuk tampal sticker kat bakul beskal Adam sendiri... sebenarnya bukan kat tayar n bakul beskal jek yang Adam tampal tapi semua bahagian kat basikal yang boleh ditampal memang sudah penuh dengan macam-macam sticker.. tu citer kat beskal lama kan, erm beskal baru ni pun dah penuh dengan sticker... 
sekarang ni Adam pun dah pandai memilih buku kaler-kaler yang ada sticker kat dalam tau... aku plak dah tak boleh nak goreng pape dah.. redha jelah sekali lagik...
~tata~

14 comments:

Maya Mayana said...

semangat ko menampal-nampal..hehe

Alin's In D House said...

hehheheheh samerlar ngan anak alin. biler nampak jerk sticker mula die nak membeli. lepas tue abes semua tempat nak ditampalnyer... last2 sampai baju mama yang tgh pakai pon tampal. yerlar anak kiter sekarang nie terlampau kreatif dan inovatif. heheheheh...

Irma Ruhani said...

hehe.. sangat kreatif

Golden Rose said...

hahaha...budak tengah membesar & mencuba mcm2 la peelnya...nasibla amzar dah ok sekarang sejak bertadika ni

ZanaNordin said...

keh keh keh
sama jer kerjanya ngan Batrice ko
tu yg aku malas belikan buku stiker utk dia tu...
jgn kata barang dia...
habis pintu, tingkap, dinding silap2 pinggan mangkuk aku pun dia nak tampak stiker tu

akiratoriza said...

Maya Mayana;
bukan aku yang wat lah tapi Adam yang begitu kerajinan yang melampau... hihihi

misya said...

minat menampal ni

akiratoriza said...

Alin;
lebih kurang lah dgn Adam tu, kadang2 mmg tak sedar ntah bila dia leh tampal sticker kt baju bonda dia.. hihihi

akiratoriza said...

Irma;
hihihi.. terlebih sudah!

akiratoriza said...

Golden Rose;
memang anak kecil nih selagi tak puas memang tak benti2 wat perkara yg sm nanti bila dh jemu main tinggal mcm tu jek..

akiratoriza said...

Zana;
lau tak diawasi memang semua tpt lah bertampal bagai... ntah tak tau nak wat per dah kang lau marah merajuk lak... redha jelah..

akiratoriza said...

misya;
sungguh minat yang terlampau tau...

[-suziey-] said...

hahahahahahah adoi la lawak la...paling xtahan kt tayar beskal..ekekekekekek:p sama la mcm aQeel..abis sume tpt dia tampal..

abah khalisha said...

hehehhe sticker di sana sini
Bayi 23 hari diliwat bapa