Insan-Insan Istimewa

Tuesday, February 14, 2012

Anugerah khas untuk isteri yang rajin memasak...




Assalam korang....
title amat menarik perhatian betul tak?????
korang mesti nak tau apakah anugerah khas tu????
jom tgk....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
teruskan scroll lagik
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-

-

macam gempak jek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
jangan marah
-
-
-
-

-
-
-
-
-

ok dah nak tunjuk nih
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-

--
-
-

-
--
-
-
tara...... 

mempersembahkan anugerah khas buat isteri yang rajin ke dapur macam aku tapi tak bape mengambil berat soal keselamatan.... huhuhuhuuuuu
amik ko berdas-das kene tembak dek minyak panas...
harus snap pict biarpun dok menahan sakit kepanasan...
sampaikan urat tangan aku pun timbul skali.. 

aku tabur bedak kat tempat yg kene minyak panas tu... nih petua adik aku yg bagi, ntah tak tau mana dia dapat.. adik aku ckp lau tabur bedak nanti tak nek menggelembung...

keesokkan harinya... memang tak bape menggelembung... sakit pun dah takde... lepas kene memang perit lah.. aku nak solat pun payah, tambah2 time nak takbir n time letak tangan kat perut tu... (tetiba lupa plak nak letak istilah aper)... kui..kui..kui...
masuk ari kedua dah lebam... sekarang nih tunggu kering jelah.. aku nak biar luka nih terkopek sendiri tak berani nak usik-usik dah... 
eh lupa nak citer macmaner leh jadi lagu tu...
time tu aku bukan masak bende yang susah pun, main course dah setel tinggal nak masak side course jek.. aku nak goreng telur  dadar... time nak terbalikkan telur tu boleh lak aku terlebih kuat balikkan telur lain pesen ckit.. terus terpercik minyak atas lengan kiri aku.. minyak pun bukan banyak mana pun.. ntah bende nak jadi kan... kene jek minyak tu aku tepis, tu yang kulit macam nak terkoyak lau korang pasan kat 1st pict kat atas nun... alahai panas jek rasa.. aku basuh dengan air paip lepas tu adik aku cakap tabur bedak jek... lepas tabur bedak rasa lega ckit... begitu lah...
rasanya lau dok kat dapur tak penah kene minyak panas, memang tak de makne lah... 
sekian....

7 comments:

Kasih Ibu said...

tengok gambar pun dah terasa kesakitannya...tapi xpe tu tanda org rajin masak...

petua abah saya pula, bila kena myk pns cepat2 letak ubat gigi...I'Allah tak mengelembung...

Aya Ariel said...

alahaiii..penat taip panjang2 pastu not available pulak..

Mamamya said...

aduii...mmg perit klu kene minyak panas ni..akak selalu letak kicap (petua dr mak)

oakleyses said...

michael kors pas cher, burberry pas cher, longchamp outlet, prada outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan pas cher, nike outlet, ray ban sunglasses, christian louboutin uk, nike air max, oakley sunglasses, nike air max, ugg boots, christian louboutin shoes, chanel handbags, polo ralph lauren, longchamp pas cher, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, oakley sunglasses wholesale, kate spade outlet, cheap oakley sunglasses, nike roshe, polo outlet, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, tory burch outlet, christian louboutin, replica watches, oakley sunglasses, nike free run, longchamp outlet, replica watches, louis vuitton, louis vuitton outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet online, gucci handbags, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, air max, nike free, tiffany and co, longchamp outlet

oakleyses said...

timberland pas cher, nike blazer pas cher, true religion outlet, hollister uk, nike air force, mulberry uk, hogan outlet, true religion jeans, nike free uk, oakley pas cher, coach outlet store online, michael kors outlet, north face, michael kors outlet online, nike air max, true religion outlet, michael kors, vans pas cher, hollister pas cher, sac hermes, michael kors outlet online, polo lacoste, burberry handbags, uggs outlet, burberry outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet online, kate spade, north face uk, michael kors outlet, new balance, michael kors outlet, ray ban uk, sac vanessa bruno, guess pas cher, nike air max uk, nike roshe run uk, ralph lauren uk, michael kors, michael kors outlet online, abercrombie and fitch uk, converse pas cher, true religion outlet, nike tn, replica handbags, coach purses, uggs outlet, nike air max uk, coach outlet

oakleyses said...

vans outlet, lululemon, valentino shoes, nike air max, wedding dresses, nike roshe run, p90x workout, reebok outlet, chi flat iron, jimmy choo outlet, herve leger, baseball bats, timberland boots, soccer shoes, instyler, mcm handbags, north face outlet, ray ban, converse outlet, iphone cases, babyliss, hermes belt, new balance shoes, mont blanc pens, lancel, louboutin, soccer jerseys, ghd hair, mac cosmetics, celine handbags, hollister, asics running shoes, ferragamo shoes, hollister, north face outlet, abercrombie and fitch, oakley, longchamp uk, vans, beats by dre, gucci, bottega veneta, ralph lauren, nike huaraches, nike air max, hollister clothing, insanity workout, nike trainers uk, nfl jerseys, converse

oakleyses said...

moncler, ugg,uggs,uggs canada, supra shoes, louis vuitton, pandora charms, louis vuitton, ugg pas cher, juicy couture outlet, marc jacobs, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, canada goose outlet, moncler outlet, pandora jewelry, ugg, replica watches, wedding dresses, louis vuitton, toms shoes, karen millen uk, links of london, louis vuitton, montre pas cher, moncler, moncler uk, canada goose jackets, canada goose, ugg uk, coach outlet, canada goose uk, canada goose, hollister, doudoune moncler, louis vuitton, swarovski, moncler, swarovski crystal, moncler outlet, juicy couture outlet, moncler, thomas sabo, canada goose outlet, pandora uk, canada goose outlet, pandora jewelry