Insan-Insan Istimewa

Wednesday, February 15, 2012

Pak Mok kesayangan ramai...

Assalam korang....
Pak Mok seperti title atas tu adalah adik lelaki bawah aku.. juga anak lelaki sulung dlm family aku...
so bila anak buah seme lek kampung haruslah menjadi pakcik yang disanjung2 terutama sekali biler pak mok stat motor atau kete, maka kalau boleh seme nak bertenggek skali.. tapi dlm menjadi sanjungan tu pak mok jugak insan yg paling digeruni, kalau pak mok ckp jangan ke tak boleh ke even pak mok tinggi suara ckit jek memang masing-masing kecut perut. kalau boleh jadi mcm kura-kura memang dh lm sembunyi kepala... hihihihiiiiiii.....

so time majlis aqiqah baby iman ari tu sempat jugak lensa kamera (ceh kemain lagik 'lensa' gitu) aku snap aksi anak buah dengan pak mok deme...

tengok lah kemain manja lagik si adam n kak ani yek.... sweet pict ni kan, boleh plak sama2 pejam mata sambil senyum...

kak ani dengan memek muka mcm majuk dan adam tersenyum keriangan tp blurr plak...

kak ani, abang hariz n pak mok... pict blurr sebab adam yg sibok nak pegang kamera snap gambar...

kak ani 'peace', adam 'ultraman' wacccaaa.... blakang adam tu ucu ameer aka adik lelaki merangkap anak bongsu dlm family aku br jek darjah 6 taun ni... lebih kurang mcm ni lah kalau pak mok nak kemana-mana, memasing cepat jek bertenggek... penah dlm satu masa pak mok nek motor dgn ucu ameer, hariz, ani n adam sekaligus... sampai uma jek ucu ameer bising cakap 'ameer dok atas besi ujung tpt duduk tu jek'... gelak jelah yang mampu dibuat lepas tu... kahkahkahkah... selalunya jugak kalau ikutkan memasing nak dok blakang tp kak ani kene mengalah bila adam bg alasan macam ni ' adam takleh duduk depan nanti kaki adam sakit kene depan motor (handle motor)'... panjang jek akal piki alasan yek adam... kekadang takut gak bila adam dok blakang sesorang, selalu pesan kat dia peluk pak mok kuat-kuat.. Alhamdulillah takde pape yang jadi... bila lek kampung jelah dapat nek motor kemerata tempat tp bile dah kat uma sendiri tak dapat lah nak wat cenggitu kan... aku pun memang tak bape nak berani bawak motor kat bandaraya JB ni even nak g kedai runcit yg paling dekat dgn uma pun aku pikir berpuluh kali.... erm tu lah kan harap badan jek boleh tahan tp hati kecik.... kehkehkeh...
sekian...

4 comments:

oakleyses said...

michael kors pas cher, burberry pas cher, longchamp outlet, prada outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan pas cher, nike outlet, ray ban sunglasses, christian louboutin uk, nike air max, oakley sunglasses, nike air max, ugg boots, christian louboutin shoes, chanel handbags, polo ralph lauren, longchamp pas cher, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, oakley sunglasses wholesale, kate spade outlet, cheap oakley sunglasses, nike roshe, polo outlet, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, tory burch outlet, christian louboutin, replica watches, oakley sunglasses, nike free run, longchamp outlet, replica watches, louis vuitton, louis vuitton outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet online, gucci handbags, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, air max, nike free, tiffany and co, longchamp outlet

oakleyses said...

timberland pas cher, nike blazer pas cher, true religion outlet, hollister uk, nike air force, mulberry uk, hogan outlet, true religion jeans, nike free uk, oakley pas cher, coach outlet store online, michael kors outlet, north face, michael kors outlet online, nike air max, true religion outlet, michael kors, vans pas cher, hollister pas cher, sac hermes, michael kors outlet online, polo lacoste, burberry handbags, uggs outlet, burberry outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet online, kate spade, north face uk, michael kors outlet, new balance, michael kors outlet, ray ban uk, sac vanessa bruno, guess pas cher, nike air max uk, nike roshe run uk, ralph lauren uk, michael kors, michael kors outlet online, abercrombie and fitch uk, converse pas cher, true religion outlet, nike tn, replica handbags, coach purses, uggs outlet, nike air max uk, coach outlet

oakleyses said...

vans outlet, lululemon, valentino shoes, nike air max, wedding dresses, nike roshe run, p90x workout, reebok outlet, chi flat iron, jimmy choo outlet, herve leger, baseball bats, timberland boots, soccer shoes, instyler, mcm handbags, north face outlet, ray ban, converse outlet, iphone cases, babyliss, hermes belt, new balance shoes, mont blanc pens, lancel, louboutin, soccer jerseys, ghd hair, mac cosmetics, celine handbags, hollister, asics running shoes, ferragamo shoes, hollister, north face outlet, abercrombie and fitch, oakley, longchamp uk, vans, beats by dre, gucci, bottega veneta, ralph lauren, nike huaraches, nike air max, hollister clothing, insanity workout, nike trainers uk, nfl jerseys, converse

oakleyses said...

moncler, ugg,uggs,uggs canada, supra shoes, louis vuitton, pandora charms, louis vuitton, ugg pas cher, juicy couture outlet, marc jacobs, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, canada goose outlet, moncler outlet, pandora jewelry, ugg, replica watches, wedding dresses, louis vuitton, toms shoes, karen millen uk, links of london, louis vuitton, montre pas cher, moncler, moncler uk, canada goose jackets, canada goose, ugg uk, coach outlet, canada goose uk, canada goose, hollister, doudoune moncler, louis vuitton, swarovski, moncler, swarovski crystal, moncler outlet, juicy couture outlet, moncler, thomas sabo, canada goose outlet, pandora uk, canada goose outlet, pandora jewelry