Insan-Insan Istimewa

Friday, February 17, 2012

makan dlm gelap memang sungguh syahdu...

Assalam korang....
alkisah citer g makan dengan opismate aka fetty sefamily bukan baru-baru ni tapi rasanya bulan lepas kot... tak senonoh dah sebulan baru nak citer ker?????...... hahahahahaaaaaa...
aku sampai awal ckit dari fetty so main tembak-tembak dulu lah dgn adam dalam kete....  en.somi tak join sebab keje...

alamak terlebih kat muka bonda lak.... 

Adam ngantuk ker????

yang ni baru ok ckit kan.... adam maintain ensem konon.... heheheheeee...



ok bila fetty dah sampai, moh lah kte trus masuk kedai tersebut... akisahnya kitorang memang 1st time nak try makan kat kedai ni... nama kedai D'Terrace kat area Nong Chik... konsep steamboat ada bakar n sup n tomyam jugak... tujuan makan kat situ sebab konon-konon nak rasa kelainan tambah plak kitorang posa ari tu.... rege lak dewasa rm21.90/person n kanak-kanak umur 4 tahun ke atas rm9.90/person kot...

time kitorang sampai tu memang ngam-ngam nak bukak posa dah, so cepat-cepat pilih seafood, ayam, daging, sayur tok rendam dalam sup, tomyam n bakar jugak... tapi sedih tak sempat nak makan puas-puas tuptup black-out pulak... memang trajis lah.. dah lah memang lapar giler... so bakar jelah apa yang patut sambil disinari candle kecik, sib baik dalam kete fetty ada torch light so dapat jugak terang ckit... sedar tak sedar seme yang kami bakar hangus tapi still blh dimakan lagi lah.... 

ingatkan black-out tu sekejap, tunggu punya tunggu takde pun lampu menyala... sudahnya kami seme dah kepanasan.. adam n aisy (anak fetty) memang tak senang duduk langsung.. peluh memang takyah cakap lah budak berdua tu dah macam mandi lah gamaknya... tanya kat bebudak kat situ nape lampu tak nyala-nyala nih??? dorang bagitau seme area situ memang black-out... la pulak dah... kesudahannya memang makan dalam gelap lah... dah lah main bakar-bakar memang dah macam bercamping pulak... hihihiiiii

memang takde luck langsung makan kat situ ari tu.... semangat yang berkobar-kobar time nak pergi sebab nak bukak posa musnah terus bila black-out tu... mood nak makan n main bakar-bakar pun ilang jugak.... so abis makan terus balik....

ayam n daging belum sempat masak pun lampu dah black-out... time ni mood aisy still ok lagik, still nak makan bubur ayam tu...

Adam memang tanak makan langsung, asyik mintak air masak jek.. yelah kepanasan kan... ada kisah jugak yang terjadi yg menyebabkan adam n aisy nangis... dalam gelap tu mana nampak ayam atau daging dh masak ke blom kan tuptup meletop-meletop deme tu suh diangkat sebab dh masak sgt smpi naik hangus... sedang deme tu meletop-meletop minyak yang meletop tu terkene lak kat aisy then terkene jugak kat adam... erm pe lagik konsert airmata lah jawabnyer dalam gelap gulita tu.... hei memacam lah nak jadi kan...

sempat lagik aisy say hai kat kamera yerk.... air yang fetty minum memang sedap air asam boi merah... tengok kaler macam tak best tp biler dah minum fulamak terangkat... aku minum ntah baper gelas ntah nak ilangkan rasa panas... 

aisy pandang kamera, mama aisy pandang kat papa aisy n adam pandang kat mama aisy lak... memang kronologi... heheheee...

last but not least the 2 of us... 
makanan kat situ memang sedap tapi disebabkan black-out yang melanda jadi tak sedap.. mana taknyer asyik bantai minum air jek, perut kenyang air bukan kenyang makanan... aduhai...
sekian...

4 comments:

oakleyses said...

michael kors pas cher, burberry pas cher, longchamp outlet, prada outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan pas cher, nike outlet, ray ban sunglasses, christian louboutin uk, nike air max, oakley sunglasses, nike air max, ugg boots, christian louboutin shoes, chanel handbags, polo ralph lauren, longchamp pas cher, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, oakley sunglasses wholesale, kate spade outlet, cheap oakley sunglasses, nike roshe, polo outlet, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, tory burch outlet, christian louboutin, replica watches, oakley sunglasses, nike free run, longchamp outlet, replica watches, louis vuitton, louis vuitton outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet online, gucci handbags, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, air max, nike free, tiffany and co, longchamp outlet

oakleyses said...

timberland pas cher, nike blazer pas cher, true religion outlet, hollister uk, nike air force, mulberry uk, hogan outlet, true religion jeans, nike free uk, oakley pas cher, coach outlet store online, michael kors outlet, north face, michael kors outlet online, nike air max, true religion outlet, michael kors, vans pas cher, hollister pas cher, sac hermes, michael kors outlet online, polo lacoste, burberry handbags, uggs outlet, burberry outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet online, kate spade, north face uk, michael kors outlet, new balance, michael kors outlet, ray ban uk, sac vanessa bruno, guess pas cher, nike air max uk, nike roshe run uk, ralph lauren uk, michael kors, michael kors outlet online, abercrombie and fitch uk, converse pas cher, true religion outlet, nike tn, replica handbags, coach purses, uggs outlet, nike air max uk, coach outlet

oakleyses said...

vans outlet, lululemon, valentino shoes, nike air max, wedding dresses, nike roshe run, p90x workout, reebok outlet, chi flat iron, jimmy choo outlet, herve leger, baseball bats, timberland boots, soccer shoes, instyler, mcm handbags, north face outlet, ray ban, converse outlet, iphone cases, babyliss, hermes belt, new balance shoes, mont blanc pens, lancel, louboutin, soccer jerseys, ghd hair, mac cosmetics, celine handbags, hollister, asics running shoes, ferragamo shoes, hollister, north face outlet, abercrombie and fitch, oakley, longchamp uk, vans, beats by dre, gucci, bottega veneta, ralph lauren, nike huaraches, nike air max, hollister clothing, insanity workout, nike trainers uk, nfl jerseys, converse

oakleyses said...

moncler, ugg,uggs,uggs canada, supra shoes, louis vuitton, pandora charms, louis vuitton, ugg pas cher, juicy couture outlet, marc jacobs, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, canada goose outlet, moncler outlet, pandora jewelry, ugg, replica watches, wedding dresses, louis vuitton, toms shoes, karen millen uk, links of london, louis vuitton, montre pas cher, moncler, moncler uk, canada goose jackets, canada goose, ugg uk, coach outlet, canada goose uk, canada goose, hollister, doudoune moncler, louis vuitton, swarovski, moncler, swarovski crystal, moncler outlet, juicy couture outlet, moncler, thomas sabo, canada goose outlet, pandora uk, canada goose outlet, pandora jewelry