Insan-Insan Istimewa

Monday, February 20, 2012

Baucer buku 1Malaysia....

Assalam korang....

pelik tak orang yg dah keje macam aku nih dapat BB1M????
haruslah pelik kan....
tapi ada aku kesah!!!!!!!
janji aku dapat borong buku banyak-banyak...
freeeeeee lak tu.....
heheheheeeeee....

tak menahan statement kan....
fyi bukan aku yg dapat tapi adik-adik aku yg dapat...
sorang adik aku amik stpm taun nih, n sorang lagik baru abis study kat upsi awal januari baru ni...
so bila dah abis study takkan nak beli buku study dia kan so adik aku ajak aku borong buku tok anak-anak buah n adik bongsu kami yg taun ni pun amik upsr...

masa memula PM announce pasal BB1M ari tu, ingatkan adik aku tak dapat sebab dh last sem... 
tuptup bila adik dah lek Johor upsi bagitau yg dia dapat baucer tu...
bagus gak ada dapat rezeki kan...

so ahad minggu bila ntah kitorang pun g Popular tok borong buku...
berjam-jam gak kitorang dalam kedai buku tu...
pilih punya pilih, pilih punya pilih... naik pitam nak pilih sebab
asal kira jek asyiklah tak cukup...
sudahnya que jek kat cashier...

tgk tu dah penuh bakul dgn buku.... adik aku ni time nak bayar tu lah baru nak tulis.. dalam BB1M tu kene tulis nama n no.kp.. pasan tak kepala saper tu?? saper lagik anak kesayangan i lah tu....

hasil dari dalam bakul tadi... bila asyik tak cukup jek dan kitorang pun dah malas nak cari buku so sudahnya amik jelah kacang-kacang tong garden tu, amik skittles n sweet tok adam.... rupa-rupanya beli buku kat popular ni ada diskaun jugak bila guna member card dia... (nampak nau tak penah beli buku nih,,,, hahahahahaaaaa) member card tu pun bukannya adik aku dah buat sebelum tu tp dgn belian rm150 automatik trus jadi member... tu yg rasanya dah cukup dh buku yg kitorang amik tapi sampai kat cashier still tak cukup... bila tgk bil memang banyak buku yang dpat diskaun... keluar kedai buku merengkek-rengkek bawak buku...


skittles tu sedap beb!!! korang try lah..

novel pun adik aku sebat jugak... sib baik best... title Hujung Nyawa, buku nama baby pun sebat gak...

buku latih tubi tok ameer...

yang pun masuk list jugak ker????..... harus....

yang ni buku-buku tok adam... kalau ikutkan adam nak puzzle mc'queen rege rm50++, alamak ai mahai benor lagipun tak bape sesuai kot tok adam.. so aku pujuk-pujuk adam suh pilih barang lain sudahnya adam  pilih oil pastel 24pcs dalam box kaler biru tu... Adam ni beli barang sekolah tak penah nak lekat lama, lagi-lagi kalau kaler memang asyik kene beli jek... yang baru nih ntah tak tau bertahan baper lama... tengokkan jelah.. kalau pensel lak, asyik keje nak korek jek... asal mata dah tumpul ckit jek terus nak korek sudahnya pensel seme dah kontot padahal baru masuk bulan februari... alahai anak...
eh termembebel lak... babai


10 comments:

Afida said...

best!!! kita pun sama gak, dpt voucer tapi beli buku utk anak2 :D

akiratoriza said...

memang sonok sekali-sekala shopping buku

♥♥♥nurr f@!sha f@t!h@h♥♥♥ said...

as salam, ala besh nyer dapat tumpang rezeki adik2 kan...
uwaaa nak gak...hehehehe

ummi nak minx tlg kasik komen chumell tuk my sweet...makasih dear

http://wholesalebabynkidsclothing.blogspot.com/2012/02/manja-28.html

Maya Mayana said...

ehh nak jugak la yang...kita suka baca buku tp tk dapat :P

akiratoriza said...

Mayana;
kalau amik pjj boleh dapat kot.. hihihiiii

oakleyses said...

michael kors pas cher, burberry pas cher, longchamp outlet, prada outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan pas cher, nike outlet, ray ban sunglasses, christian louboutin uk, nike air max, oakley sunglasses, nike air max, ugg boots, christian louboutin shoes, chanel handbags, polo ralph lauren, longchamp pas cher, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, oakley sunglasses wholesale, kate spade outlet, cheap oakley sunglasses, nike roshe, polo outlet, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, tory burch outlet, christian louboutin, replica watches, oakley sunglasses, nike free run, longchamp outlet, replica watches, louis vuitton, louis vuitton outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet online, gucci handbags, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, air max, nike free, tiffany and co, longchamp outlet

oakleyses said...

timberland pas cher, nike blazer pas cher, true religion outlet, hollister uk, nike air force, mulberry uk, hogan outlet, true religion jeans, nike free uk, oakley pas cher, coach outlet store online, michael kors outlet, north face, michael kors outlet online, nike air max, true religion outlet, michael kors, vans pas cher, hollister pas cher, sac hermes, michael kors outlet online, polo lacoste, burberry handbags, uggs outlet, burberry outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet online, kate spade, north face uk, michael kors outlet, new balance, michael kors outlet, ray ban uk, sac vanessa bruno, guess pas cher, nike air max uk, nike roshe run uk, ralph lauren uk, michael kors, michael kors outlet online, abercrombie and fitch uk, converse pas cher, true religion outlet, nike tn, replica handbags, coach purses, uggs outlet, nike air max uk, coach outlet

oakleyses said...

vans outlet, lululemon, valentino shoes, nike air max, wedding dresses, nike roshe run, p90x workout, reebok outlet, chi flat iron, jimmy choo outlet, herve leger, baseball bats, timberland boots, soccer shoes, instyler, mcm handbags, north face outlet, ray ban, converse outlet, iphone cases, babyliss, hermes belt, new balance shoes, mont blanc pens, lancel, louboutin, soccer jerseys, ghd hair, mac cosmetics, celine handbags, hollister, asics running shoes, ferragamo shoes, hollister, north face outlet, abercrombie and fitch, oakley, longchamp uk, vans, beats by dre, gucci, bottega veneta, ralph lauren, nike huaraches, nike air max, hollister clothing, insanity workout, nike trainers uk, nfl jerseys, converse

oakleyses said...

moncler, ugg,uggs,uggs canada, supra shoes, louis vuitton, pandora charms, louis vuitton, ugg pas cher, juicy couture outlet, marc jacobs, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, canada goose outlet, moncler outlet, pandora jewelry, ugg, replica watches, wedding dresses, louis vuitton, toms shoes, karen millen uk, links of london, louis vuitton, montre pas cher, moncler, moncler uk, canada goose jackets, canada goose, ugg uk, coach outlet, canada goose uk, canada goose, hollister, doudoune moncler, louis vuitton, swarovski, moncler, swarovski crystal, moncler outlet, juicy couture outlet, moncler, thomas sabo, canada goose outlet, pandora uk, canada goose outlet, pandora jewelry

roba. gad2 said...


https://decor-ksa.com/
http://caravank.com/us-for-sale/
http://caravank.com/car-caravan/
http://caravank.com/for-sale-in-jeddah/