Insan-Insan Istimewa

Wednesday, March 28, 2012

pegi menembak betul punyer...

Assalam korang..
minggu lepas aku n geng opis dapat green light dari bos tok join dorang menembak kat Indoor Lapang Sasar kat IPD Kota Tinggi... kemain sonok aku bila dapat tau yang bos ajak kitorang pegi... selama keje dgn PDRM ni baru 1st time dapat rasa feel menembak tu... pergh!!!! memang seriau beb... ntah tak tau nak cakap perasaan tu camner... terbit jugak rasa takut dalam hati aku ni bila dengar bunyi tembakan... 

aku nyaris-nyaris tak dapat nak abiskan tembakan sebab takut beb... korang bayangan jelah setiap orang kene tembak sebanyak 20 biji peluru... rasa azab jek nak abiskan tau.. sudahnya aku tala jelah pistol ke target sampai peluru abis... senang citer...

 muka eksited time sampai tempat yang dituju sesambil bawak breakfast untuk seme yang join... 

 sebelum pape harus mengisi perut dulu... 

 nak menembak pun kene dengar taklimat dulu... memasing muka kelat sebab boring... wink..wink..wink....

 pompuan-pompuan yang hadir cuma 4 orang sajok dalam gambar ni...

 tadi dengar taklimat kat luar, sekarang dengar bos aku lak bagi kata-kata semangat...

 time ni aku memang dah tak keruan rasa macam nak cancel niat menembak jek...

 dalam nebes pun sempat lagik posing... ear-guard tu memang kene pakai bila dah masuk dalam bilik tu sebab bunyi tembakan memang betul2 kuat.... yelah guna pistol dan peluru betul memang harus kuat berdesing...

 bos bagi kata-kata azimat supaya tembakan betul2 kene pada sasaran...

 aku dah abis tembak dah time ni... member yang jadi tukang amik gambar bagitau tak sempat nak amik aksi aku menembak sebab bos aku asyik dok blakang aku sampaikan member aku tu tak nampak aku yang b***r ni... kihkihkih.... bos memang dok bagi arahan kat aku n ajar cara nak tembak kene kat target.. 
pengalaman aku paling berharga setakat ni... 1st time pegang pistol betul yang berat boleh tahan... 1st time tarik picu pistol then peluru berdesup laju kuar menuju ke target... bila dah dengar tembakan dari pistol sendiri trus rasa macam tak boleh nak teruskan sebab takut... tapi bos suruh gak aku cuba dan habiskan seme peluru yang dah diberi... memang takut lah bila dengar bunyi tembakan tu... 

 hasilnya not bad jugak... bos cakap penjenayah boleh mati jugak nih... total kene 11 dari 20... oklah kan tok beginner macam aku ni...

 hasil kami memasing.... 

 kelonsong peluru yang dah guna... seme kelonsong ni kene diketuk supaya tak jadi bulat lagik sebab takut kang ada orang curi then wat peluru sendiri... jenuh jugak member2 opis dok ketuk ketang sampai abis...

dah setel menembak seme kene berikrar tak amik bende2 yang tak boleh diamik contoh mcam kelonsong tadi tu.. 
lepas aktiviti menembak ni kitorang beramai-ramai serbu tempat makan spesel yang ada jual makanan eksotik.. sok n3 pasal makan2 lak k..
babai...

2 comments:

Maya Mayana said...

kemain masing2 posing...


dh pencen nanti blh la jd mk guard wit..hehe..gurau2 je wit ,jgn mare :P

Zana Nordin said...

jelesss jelesssssss
aku kerja penjara pun tak berkesempatan lagi nak join aktiviti menembak ko
tp ko pergi menembak tempat ada kelazzz giteww
we'll kat padang sasar..ha ha ha
siap ler menembak sambil meniarap....
ko pakai pistol..tp we'll kalau menembak pakai senapang erkk yg muncung panjang tu..ha ha ha..bantai jer lah.....