Insan-Insan Istimewa

Monday, April 9, 2012

makan eksotik yang paling sedap....



Assalam korang...
alamak ait n3 ni dah lama dok dalam draft tau tak!!!!!
tak tau mengapa dan kenapa aku sungguh dan teramatlah malas nak buat karangan dalam belog ni...
disebabkan citer ni memang dah basi so biar korang tgk gambar tak payah aku nak citer wat karangan panjang.. 

inilah makanan eksotik yang aku maksudkan dalam title n3 ni... korang dapat cam apakah makanan ini???? 1st time aku cuba makan, memula macam takut nak makan bebanyak tapi bila dah cuba memang syok oooo... nama makanan ni belangkas masak sambal... tak penah terpikir dalam pale otak aku ni yang belangkas boleh dimakan... dulu-dulu kalau mandi kat tanjung leman selalu jumpa belangkas, time tu orang suka amik belangkas sebab boleh nak wat perhiasan dalam uma... lepas tgk majalah 3 aku baru tau belangkas boleh makan.. dan lebih mengharukan restoran belangkas ni adalah di bandar kota tinggi... bandar yang menjadi feveret aku dari kecik sampai sekrang.. kalau dari tak femes dulu aku dah tau restoran ni, alamatnya dah tak heran time restoran ni masuk majalah 3.... hihihiiii

yang ni plak siput gonggong (tak tau plak camner nak eja)... siput ni rebus jek then tarik kaki siput yang memang dah terkeluar tu.. nanti seme isi dalam tu akan ikut terkeluar.. then masuk dalam mulut.. yang ni memang sedap giler... pun1st time jumpa makanan ni jugak... 

yang ni tak bape eksotik pun.. kupang masak sos... dah bese makan dah tak heran pun kan!!!..... hahahaaaaa...

lepas pegi menembak ari tu, kami seopis menyerbu tempat makan ni... sambung 3 meja terus... alamak aku yang nampak sangat gelojoh... hihihiiii.... sebenarnya aku dok kusyuk tarik siput gonggong tu, sementara tunggu nasi dan lauk-lauk lain sampai.... kitorang makan belangkas masak sambal, siput gonggong rebus, kupang masak sos, ayam kampung masak kari, ikan jenahak masak asam pedas, telur dadar... pergh !!!!! memang kenyang perut beb... terus rasa senang hati... sebab makan freeeeeee.....

aksi mentedarah telah dimulakan.... panjang tol tangan yek...

kusyuk betul puteri bertiga itu kan, makan dengan penuh sopan santun..... silamuntahdarahsekarang....

dorang ni tolak kayu dengan batu jek.... hiiiiiiii, jangan marah saya, saya gurau sajek...

terjelir lidah plak..... 

hasil yang memang berbaloi-baloi.... sungguh indah dapat makan freeee.... akan aku repeat datang sini lagi, plan nak bawak family plak...
kalau korang datang kota tinggi wajib singgah restoran ni tau... restoran ni betul2 sebelah sungai kota tinggi, masuk melalui jalan nak ke esso menghala ke kip mart kota tinggi.... aku gerenti korang tak menyesal....
babai...

7 comments:

Zana Nordin said...

mak encik...he he he...feveret aku ko belangkas tu..dulu2 ayah aku rajin gark cari belangkas..tp mak aku tak buat ler masak sambal camtu..kitaorg bakar...pastu rebut2 makan dianyer telur tu...nikmatt koo

yup..siput gonggong tu pun aku baru sekali makan...memula cam..eh..boleh ke makan siput nie..sekali dah makan..aku siap bungkus bawa balik ko tunjuk mak aku...isi dia kenyal2 kan...ko makan gitew jer kan...tak silap aku ada sambal cicah dia ler....

akiratoriza said...

lau aku tau belangkas sedap dimakan, mesti dl2 ag aku try dah... member aku pun ada cakap siput tu patutnya ada pencicah, tau naper kedai tu xde sediakan... papepun tetap paling sedap lah..

oakleyses said...

michael kors pas cher, burberry pas cher, longchamp outlet, prada outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan pas cher, nike outlet, ray ban sunglasses, christian louboutin uk, nike air max, oakley sunglasses, nike air max, ugg boots, christian louboutin shoes, chanel handbags, polo ralph lauren, longchamp pas cher, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, oakley sunglasses wholesale, kate spade outlet, cheap oakley sunglasses, nike roshe, polo outlet, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, tory burch outlet, christian louboutin, replica watches, oakley sunglasses, nike free run, longchamp outlet, replica watches, louis vuitton, louis vuitton outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet online, gucci handbags, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, air max, nike free, tiffany and co, longchamp outlet

oakleyses said...

michael kors pas cher, burberry pas cher, longchamp outlet, prada outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan pas cher, nike outlet, ray ban sunglasses, christian louboutin uk, nike air max, oakley sunglasses, nike air max, ugg boots, christian louboutin shoes, chanel handbags, polo ralph lauren, longchamp pas cher, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, oakley sunglasses wholesale, kate spade outlet, cheap oakley sunglasses, nike roshe, polo outlet, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, tory burch outlet, christian louboutin, replica watches, oakley sunglasses, nike free run, longchamp outlet, replica watches, louis vuitton, louis vuitton outlet, uggs on sale, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet online, gucci handbags, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, air max, nike free, tiffany and co, longchamp outlet

oakleyses said...

timberland pas cher, nike blazer pas cher, true religion outlet, hollister uk, nike air force, mulberry uk, hogan outlet, true religion jeans, nike free uk, oakley pas cher, coach outlet store online, michael kors outlet, north face, michael kors outlet online, nike air max, true religion outlet, michael kors, vans pas cher, hollister pas cher, sac hermes, michael kors outlet online, polo lacoste, burberry handbags, uggs outlet, burberry outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet online, kate spade, north face uk, michael kors outlet, new balance, michael kors outlet, ray ban uk, sac vanessa bruno, guess pas cher, nike air max uk, nike roshe run uk, ralph lauren uk, michael kors, michael kors outlet online, abercrombie and fitch uk, converse pas cher, true religion outlet, nike tn, replica handbags, coach purses, uggs outlet, nike air max uk, coach outlet

oakleyses said...

vans outlet, lululemon, valentino shoes, nike air max, wedding dresses, nike roshe run, p90x workout, reebok outlet, chi flat iron, jimmy choo outlet, herve leger, baseball bats, timberland boots, soccer shoes, instyler, mcm handbags, north face outlet, ray ban, converse outlet, iphone cases, babyliss, hermes belt, new balance shoes, mont blanc pens, lancel, louboutin, soccer jerseys, ghd hair, mac cosmetics, celine handbags, hollister, asics running shoes, ferragamo shoes, hollister, north face outlet, abercrombie and fitch, oakley, longchamp uk, vans, beats by dre, gucci, bottega veneta, ralph lauren, nike huaraches, nike air max, hollister clothing, insanity workout, nike trainers uk, nfl jerseys, converse

oakleyses said...

moncler, ugg,uggs,uggs canada, supra shoes, louis vuitton, pandora charms, louis vuitton, ugg pas cher, juicy couture outlet, marc jacobs, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, canada goose outlet, moncler outlet, pandora jewelry, ugg, replica watches, wedding dresses, louis vuitton, toms shoes, karen millen uk, links of london, louis vuitton, montre pas cher, moncler, moncler uk, canada goose jackets, canada goose, ugg uk, coach outlet, canada goose uk, canada goose, hollister, doudoune moncler, louis vuitton, swarovski, moncler, swarovski crystal, moncler outlet, juicy couture outlet, moncler, thomas sabo, canada goose outlet, pandora uk, canada goose outlet, pandora jewelry