Insan-Insan Istimewa

Sunday, October 4, 2009

Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin Part II

Salam....

Cite pasal raya x abis lagi. Erm skrang ni aku nak cite pasal hari raya aku kat uma mertua di Pahang lak.. Xctually aku amik cuti raya after 1 week raya coz ikut suami yang dapat cuti pun after 1 week raya, tu yang raya ke 4 sampai raya ke 6 aku dah keje but after tu bru start cuti. Aku dok uma mertua 1 week yelah jauh kan tu yang cuti lama ckit p little bit boring la coz asyk terperap kat uma cuma bape ari jek g jalan tu pun secara kebetulan..

Uma mertua di Temerloh, Pahang then dapat gak la aku tgk bandar Termerloh tu, erm pesat membangun gak town dia. Aku g town tok beli souvenir for adik ipar aku yang baru dapat baby girl, nama baby Nur Iman Batrisya. nick nama dia Iman. Cute gak baby Iman. Kat bawah tu gambar baby Iman.


Erm aku tak sangka lak dalam hepi-hepi kat uma mertua ada gak kejadian yang tak diingini berlaku... ibu jari kaki kanan Adam terkena kaca gelas pecah. Waktu tu aku tido then suami aku lah yang dok tgk2 kan Adam, then mak mertua aku leh lak bagi minum kat Adam guna gelas n Adam lak skarang ni pe benda yang dia nak wat dia taknak orang len pegangkan so Adam pun minum air tu tetiba gelas tu terlepas dari tangan dia, prang..... berddddeeeraaai kaca.. aku yang tengah tido ni terduduk coz terkejut... pastu aku nampak suami aku dah angkat Adam n of course lah Adam dah menangis p aku confirm Adam nangis bukan sebab sakit but terkejut. Sebabnyer pas aku amik Adam trus diam but darah memang menitis-nitis atas lantai.. towel yang aku guna untuk tutup luka tu dah penuh ngan darah. Mak mertua aku suh letak iodin p darah xnak benti-benti.. baju aku memang dah penuh darah n aku n suami trus wak Adam g farmasi for cari ubat yang sesuai. Mula tu ingat dah ok coz darah dah xkuar p once Adam nak jalan darah kuar lek tu yang wat kami makin risau. Erm apalagi aku cakap ngan suami jom lah kita g hospital jek. then sampai hospital doktor tgk n decided suh jahit coz lau xjahit t darah leh kuar lg.. aku pun pasrah la... skali lagi Adam kene jahit, ri tu kat lengan kanan then skarang ni kat kaki kanan. Aku sempat lah amik picture ibu jari Adam yang berbalut tu...