Insan-Insan Istimewa

Wednesday, March 17, 2010

Cara Melindungi Kad ATM Anda...

# CONTOH # sekadar gambar hiasan.Pernahkah ATM CARD anda dirompak atau dicuri, jika ya, kami terbaca info ini di forum tanyasifu.com. Nombor pin ATM yg diterbalikkan – Sekiranya anda dirompak dan dipaksa untuk mengeluarkan wang akaun anda daripada mesin ATM, anda boleh meminta bantuan cara senyap dengan memasukkan no Pin anda di mesin ATM cara terbalik.
Sebagai contoh jika no Pin anda adalah 123456, jadi anda harus memasukkan nombor 654321. Mesin ATM akan mengenalpasti nombor tersebut adalah nombor yg diterbalikkan drpd nombor yg sebenarnya melalui kad anda yg masukkan kedalam mesin tersebut. Mesin ATM akan tetap mengeluarkan wang tunai seperti biasa, tapi apa yg kita tidak ketahui, pihak Bank dgn segera akan menghantar pihak berkuasa (Polis) kepada anda.
Perkara ini pernah disiarkan di TV baru-baru ini dan ianya menyatakan kaedah ini jarang diguna disebabkan ramai orang tidak mengetahui akan kewujudan sistem yg seumpama ini. Sebarkanlah maklumat ini seluas mungkin untuk manfaat kepada orang lain.
Semoga dengan maklumat ini dapat mengurangkan jenayah kat malaysia.


Psst : Jangan gelabah jika perkara ini terjadi, turuti kehendak mereka tetapi jangan lupa langkah yang perlu diambil seperti di atas..No comments: