Insan-Insan Istimewa

Saturday, October 16, 2010

I'm proud with my beloved son.

Salam..
aku nak citer pasal Adam nih... korang mesti dah agak kan coz baca title pun dah leh agak mesti pasal Adam. Malam semalam aka jumaat malam sabtu, Adam telah buat satu perkara yg memang wat aku teramat bangga dgn dia. tak sangka lak aku dia leh wat perkara tu sedang aku pun lom bersedia lagi tok melakukannya. perkara tu still in my planning book  tapi Adam dah wat lak so camner nih??? aku pun confius samada nak go on jek or hold on dl bende nih.. (sajek bagi mukadimah dl coz nak paksa korang baca story nih till the end) huhuhuhu.. jangan mare naaa.... Dlm dok wat n3 ni pun aku masih separa percaya n tidak percaya, eh betul ke Adam ni dah ready tok itu..

Meh aku flash back lek kejadian semalam: aku sedang bertenet n tetiba Adam cakap.... conversation cam ni lebih kurang..

Adam : Ma nak cing (membuang sisa toksid cair) ???
Bonda : Kencing jelah kan ada diapers tu..
Adam : Nanak... kak (sambil tgn bukak diapers).
Bonda : Ok bukak diapers then go to d toilet k..
Adam : Aa (trus lari ke toilet)
then aku dgr flush air keluar so that means Adam memang betul2 membuang sisa toksidnya dlm toilet bowl. (kagum sudah disitu)

Bonda : Adam pakai diapers
Adam : Nanak (tgn trus amik pants n pakai by herself)
Aku tambah kagum lagik.

Bonda : taknak pakai diapers ok tp nak cing bagitau bonda ye..
Adam : Aa (ok)

Dlm bape minit pas tu Adam ckp lagi nak cing then aku pun ckp ok, trus Adam ke toilet n membuang sisa toksidnya sendirian. Aku tak bangun pun n masih bertenet (malas punya mak) huhuhu.. 

Aku memang bangga dgn Adam, dia memang tak terkucil langsung selama tak pakai diapers malam tu. n bila rasa nak kencing trus ke toilet. tp malam nak tido tu aku pakaikan gak diapers, erm kalau tak pakai alamatnya banjir la tilam.. hihihi... 

Aku jadi pelik camner lak Adam leh wat camtu sedang aku memang tak pernah ajar dia lagik. malam tu aku terpikir mybe kat nursery kot. Adam dok tgk budak2 len yg tak pakai diapers dok ulang alik ke toilet.. so bila kat uma dia nak aplikasikan bende tu pulak. betul tak???? dan aku agak Adam saja nak main air n mencuba bende yg baru dia tau (flush air). erm aku perlu trus kan ke ae?? pg tadi pun Adam taknak pakai diapers tp aku paksa coz aku tak sedia lagi la. gamaknya aku kene g cari bende2 tok mentoilet train kan Adam nih..

Any idea fr my readers???? (macam ramai jek org jenguk belog kesayangan aku nih) hihhii

4 comments:

Putri_Aizat said...

ye marilah ke giant....beli benda ape tah name tuh....yang ari tuh kita tengok tuh...

akiratoriza said...

ooook... tunggu dpt pay slip bulan ni k..

m y a l i s h a said...

alhamdullillah..

iskk.. kalau u bangga.. i tersangat kagum babe.. may b dia nak senangkan mommy dia.. iye la.. b4 ths kan u bilang, planning nk toilet trainning dia.. but then, dia sendiri dah pandai men"training"kan dirinya sendiri.. so u no need to work harder..

advice from me (mcm bagus je haku nk bg advice..) let it b.. teruskan sahaja..

benda2 yg perlu disediakan adalah.. carik la toilet seat yg kecil sedikit utk bumbum yg chumel especially for poo poo.. hehehe.. pastu belikan "undies" yg chumel2 kartun kegemaran dia.. mesti dia suka.. ehehehe..

congarats mommy adam..

akiratoriza said...

Thanks kak 4 ur advice.. harap2 Adam suka dgn environment baru nih..