Insan-Insan Istimewa

Friday, December 17, 2010

Korang penah jadi tukang gunting rambut tak????


Salam....
sebelum citer lanjut aku nak ketawa dulu... ngeh..ngeh..ngeh... hahahaha....
kejadian yg sukar nak dipercayai tp ianya telah terjadi.... huhuhu....
tak sangka aku memang betul2 tak sangka.... cempedak dh jadi durian.. (bila la nak tiba musim durian)...
eh dh melalut nih... meh aku story kat korang ae...

Gini kejadian berlaku pada petang semalam jam 6 petang, cam suspen jek kan! korang nak tau Hubby aku leh lak nk potong rambut n lebih memaranjatkan Hubby suh aku potong rambut dia... caya jangan caya tau... aku pun dengan confiden kat muka tp kecut dlm hati pun dgn rela hati bersetuju jek.... dlm hati kacau bilau nih.... hihihi... potong rambut guna alat per??? sudah semestinya mesin potong rambut la... sesi menggunting pun bermula.... yg jadi klakarnya aku n Hubby siap bertekak (tp takde la sampai bertegang urat, bertekak manja jek..... uweek). Hubby suh camni tp aku wat len... ada jek yg tak kena... almaklumla yelah aku mmg tak penah gunting rambut orang len dan aku seorang yg 'kidal'.... memang jadi kekok yg amat la... jap2 pusing sini jap kang pusing sana.... jap kang Hubby amik mesin n mesin sendiri sambil mulut bising2 suh aku wat cam yg dia wat..isk..isk..isk... Aku terpikir gak dlm sesi 2 yg dibuat dibalkoni uma aku ada tak manusia yg pasan aku dok tertonggeng2 sambil asyik mentrim rambut Hubby kan... dh la mulut masing2 bebel tak sudah2... tambah bising mulut Adam la dok tanya aku wat per la, tanya bnd yg aku pegang per la, ckp nk gunting rambut jugak la... mcm2 la Adam punya hal tp sib bek mood Adam ok jek... dgr ckp aku so aku takde la neves time gunting rambut 2... Dah la Hubby aku mmg al-cerewet la sgt2 dgn semua bnd yg aku wat... nak jek aku ckp 'lau susah sgt g kedai jelah' tp sib bek tak terkeluar... (aku kan isteri mithali,,, kui..kui..kui..) sesi mengambil masa agak lama la jugak.. dan hasilnya memang puashati... aku n Hubby sama2 puashati.. Hubby pun dh benti membebel... erm 1st timer pun dh blh buat kan, nampak gaya leh bukak kedai nih... jom mari2 saper nak gunting rambut..... kih..kih..kih...


Alatan yg digunakan... bnd nih beli kat pasar malam jek, murah sgt... mula2 beli takut gak tak leh nak guna coz rege dia murah sgt tp bila dh guna ok jugak.. puashati dgn hasilnya..


ok kan dgn hasilnya... aku wat nih tau jgn tak caya lak...

lagi gambar nak baig korang percaya... hihihi.... siap dgn cukur rambut gak tau... time nk cukur tepi2 rambut 2 mengeletar gak tangan takut tersalah cukur kang luka, Hubby pun berani tak berani jek nak bagi aku cukur.... Alhamdulillah takde pertumpahan darah pun yg berlaku... hhehehehe...

Aku mmg nak sgt amik gambar time sesi gunting2 2 tp tak le la.. lau aku amik gambar kang saper lak nk menggunting rambut Hubby takkan Adam lak kan???? so aku pun mengarahkan Adam utk jadi photographer dlm sesi tersbut n hasil gambar yg Adam amik leh digunakan sebenarnya tp yg jadi masalah adalah Hubby aku terlalu seksi lak semasa sesi menggunting tersebut so end up aku cancell tok upload gambar2 itu... kang aku upload gak ada lak yg terkejut beruk kang..... ngeh..ngeh..ngeh...

2 comments:

eB@mamaAerish'n'Aed said...

ye pernah... & pernah tertobek... ahaks

akiratoriza said...

hihihi...
sy pun ada gaj terpk kang tersilap lak time gunting rambut 2...senget sana senget sini tp sib bek tak jadi pape.. lau tak mau nyer hubby g kedai gunting n kasi botak pale....