Insan-Insan Istimewa

Friday, January 21, 2011

Khurafat.... seram tak????~~

Salam...
n3 pasal filem Khurafat la nih...
sori terlambat update coz citer 'kecalaran' lebih mengujakan...
alkisahnya aku n opismate telah meluangkan masa untuk g menyaksi filem Khurafat..
masa takde la terluang tapi memandang bos out-station so kami pun lebar2 kan kaki la...
ngeh..ngeh..ngeh..
(mampos lau bos aku baca nih)...
kami bertiga-tigaan pergi menonton wayang ini di GSC coz panggung ni paling dekat fr opis aku...
pergi hari rabu coz ada murah ckit juz RM6 jek.. check-in 12.40 tengah hari n check-out 2.15 petang...


kesimpulan aku :
Khurafat memang seram dari awal citer lagik... opismate aku sampaikan kepala nak masuk dlm baju kalau boleh.. yang sorang lagi lak telapak tangan memang stand-by depan muka, menonton dicelah-celah jari-jemari... ngeh..ngeh..ngeh.. aku? maintain beb! tetap menonton walau kadang kala mulut terlepas jerit... kui..kui..kui.. hantu sana sini beb! 


Jalan cerita pada permulaannya memang mengujakan, otak memang berpusing memikirkan siapakah?, apakah? n bagaimanakah?... memang menarik perhatian utk terus menonton dengan aksi-aksi hantu yang memeranjatkan dimerata tempat.. tu yang mulut asyik terlepas jerit jek... bukan aku sorang yang menjerit, opismate pun berpadu suara gak... yang wat aku tak puashati adalah kenapa lau citer seram jek, lampu dlm citer tu pun malap jek... konon nak bg mood seram kot.. tapi tak le ke wat cam bese jek..pas tu waktu siang sekejap jek tp waktu malam kemain lama lagik..asyikla hantu nak kuar, lau hantu kuar siang tak leh ker... penat asyik jerit terkejut tgk hantu... tapau air coke saiz medium wat masuk panggung sampai abis belum  sempat citer abis... ngeh..ngeh..ngeh... seram memang agak seram!


Ending citer???? tak bape la.... macam tak puas tgk lagi tup..tup.. citer dah abis... maybe time wat filem 2 budget dh abis kot, tu yg ending len pesen jek aku tgk.. tp korang pergi la tgk dulu, jgn la caya apa yg aku tulis ni coz setiap orang punya pandang masing-masing... 


GSC Pelangi Leisure Mall..

bukti kami pergi kat tpt nih..

bnd yang wajib ada bila g tonton wayang tp aku tak bape suka la kunyah popcorn..


fakta bukan auta dr aku : satu masa dulu aku memang tak gentar utk menonton citer seram tp ada satu masa 2 aku tonton citer seram dr Indonesia terus jadi seram.. rasa hantu dlm citer 2 ikut aku jew.. stat dr situ aku dh tak tonton citer seram.. rasa tak le nak tgk dah.. lama jugak nak tunggu semangat aku kembali semula utk tonton citer seram.. seingat aku br taun 2009 aku dpt pulihkan semangat aku nih... ntah la tak tau naper leh jadi cenggitu, korang penah jadi cam aku tak???

8 comments:

eB ezrin said...

dorang cam best giler... tapi kang pegi takot nyesal pulak... camno eh?

Dunia Mayaku said...

ko patut ngadu kat shamsul tu...ahaha..makan la chikeedess

Putri_Aizat said...

argh...bestnyer gi tengok wayang...k.sha gi gan saper...naper tak de muka2 interframe?
pengakuan berani mati 'hahhh!!! jelesnyer!!!!

sarasofia said...

seperti putri_aizat.. saya juga sangat jeles ok..

4 a long time nvr catch a movie at cinema.. btw, promo filem tu mmg agak menyeramkan.. like u say.. mmg seram..

BUT secara jujur saya selalu rasa skop production ni buat cerita stereotype je..

after baca review frm u mcm menarik plak.. urm urmm nak tgk wayang jugak..

akiratoriza said...

eB;
tengok jangan tak tengok kang nyesal... hihihihiii

akiratoriza said...

Mayana;
tu la dh dlm hall br rasa nak makan jajan.. nyesal gak coz tak beli nk kuar lek dh mls n rasa rugi lau telepas babak yg menarik...

akiratoriza said...

jeles ye???? kui..kui..kui.. anda terpaksa redha yg anda sedang berehat panjang dr sebarang aktiviti ye...

aku g dgn Mala n Sue, tak teringat nak snap2 time dlm hall 2...

t dh ko nek keje kita g berjimba2 lagik k...

akiratoriza said...

Mama SaraSofia;

kak memang seram n sonok tgk citer nih... erm pe lagi pos jek sarasofia ke uma fetty coz mak akak pun ada kan so akak g la nonton bersama hubby.... hihihi