Insan-Insan Istimewa

Sunday, January 30, 2011

n3 makan lagik nampaknya...

Salam...
semalam family aku datang uma...
diorang nak wat surprise konon kat aku
tapi diorang tersurprise sendiri coz
masa diorang sampai aku takde kat uma
hahahhaaaa
padan muka...
masa diorang sampai 2 aku g amik adik aku kat Larkin Sentral
Adik aku balik dari Perak, mid-sem break..
cepat tul dh mid-sem break tp pas nih dh takde cuti langsung sampai la akhir semester t..
family aku datang pun sebab nak amik adik aku tu lah..
minum petang jap, then lepas magrib kami berdesup ke Gelang Patah..
motif : untuk mentedarah satay..
b4 n3 ni pun aku dh penah wat n3 pasal satay nih..
feveret kami sekeluarga...
pegi satu kete jek, 5 adult n 2 children..
semalam n hari ni ujan tak benti2 tp sib bek
waktu kami mentedarah ujan reda jap...
then kami gerak lek ujan pun turun lagi...
meh tgk some pict...
tapi AWAS!!! jaga air liur jangan kasi tumpah k....
sebab selepas gambar2 satay nih ada kejutan lagi mengujakan utk korang...
ngeh...ngeh...ngeh...

 my mum dok borak2 dgn tauke satay aka my nenek sedara... kitorang panggil 'embah bibik' coz javanese kan!

 adik-adik aku... sorang jek takde coz dia keje..

 korang tgk aksi Adam 2??? nampak tak?

 hah, yg nih jelas lagi... muncung dengan aksi tayang lubang idung!

 us 4ever.... lau blh Adam nak tutup muka dia dgn beg kesayangan dia kekdahnyer tp aku dpt halang.. tgk la tgn aku dok pegang beg 2.. Hubby awat muka seyes jek 2?? hihihi.. muka tahan lapar 2 kekdahnyer..

 nikmat yg ditunggu telah tiba... kami makan 40 cucuk daging lembu n 40 cucuk daging ayam..bermakna 2 pinggan mcm kat atas 2..

 kuah satay ni memang mantop! bersama nasi himpit yg memang lembut je..

aksi diorang yg tak sedar diri mentedarah... sampai satay trus ngap tp sempat baca doa makan lagi.. ngeh..ngeh..ngeh...

dah bersedia dengan kejutan yang paling mengujakan...
ngeh...ngeh...ngeh....
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^



Udang Galah masak sambal merah...
inila tujuan family aku datang..
ingat kat anak yg jauh, sanggup dtg hantar..
thanks mak...
my dad g mancing udang kat sungai mana ntah..
dapat rezeki besar2 gak udang galahnyer....
my dad tak datang sekali coz g sambung mancing lek..
my dad memang akan teruja lau dapat banyak n besar2 cenggini..
conpen sok g mancing lagi..
then my mum tepn my dad tanya tadi..
erm rezeki mcm yg nih gak..
dapat besar2...
walllah, memang mebeles beb!!!!
terliur tak???
ngeh..ngeh..ngeh...

3 comments:

mrs_zura said...

yum yum...hujan2 tgk makanan haruslah terliur...

ibuayu said...

memang kejuta...udang galah..aduh. menyelerakan

akiratoriza said...

Kak Ayu;
Salam...
memang sonok giler makan udang galah nih... tak pandang kiri kanan dah.. hihihi...