Insan-Insan Istimewa

Tuesday, March 1, 2011

Cerita tertunggak..

Salam...
erm cite tertunggak la beb n2 nih
aku tak berkesempatan nak update belog 
kebizian telah melanda kpd diriku sejak akhir-akhir ini
lau ikut kan penat n letih memang takkan berupdate belog aku 
tapi aku mengenangkan sorang bff aku yang nak tgk pict2 yg kt bwh ni
so ku gagahi jua menempuh onak dan duri, ceh!

kejadian ni berlangsung pada Jumaat yang lepas
ini bermakna aku telah mencutikan diri dari hari bekerja 
demi tugas penting ini
ngeh..ngeh..ngeh..
jom la tgk pict2 dulu then sambil 2 aku story k..

aku with my bff aka Izza.. nmpk tak apakah yg berada didepan kami itu??? hah itulah tujuannya..

aku bantu Izza untuk membuat sesi jual-jualan cup cake, cheese tart, muffin, coklat dll.. nampak mcm ckit jek kan tapi stok kat blkg kami tu byk tau..

cup cake n coklat... yummy, yummy....

begitu tidak senonoh sengihan aku... choc moist cake pun ada...

Izza sedang melayan pelanggan..

begitu kusyuk orang itu...

berjualan bersama minah ini jugak...

Izza with Fuzah aka Miz Comel... Miz comel lau suh posing mmg dialah juara.... dlm kamera aku ckit jek muka dia tp dlm kamera dia fuh tak larat nak menengoknye...

disinilah sesi berjualan berlangsung.. UTM Skudai Book & Chocolate Fair berlangsung selama 3 hari.

student memang ramai yang turun.. korang tgk jelah gmbr ni ramai kan?...

di area penjualan buku.. kurang ckit manusia..

nama pun jual buku kan so memang bagus leh baca buku free sblm org dtg beli.. 




miz comel lagik...

aku bersama banner Izza Cake House..
sesi penjualan bermula jam 10 pagi dan kami berjaya menghabiskan semua jualan pada jam 3 petang..
melaris semacam jek jualan kami
Izza memang power puff girl coz blh wat begitu byk stok jualan..
kami memang tak menang tangan nak melayan customer yang tak putus2..
time makan pun sekali jek tu pun bergilir-gilir..
penat memang penat tapi berbaloi..
rasa puashati coz semua licin diborong oleh manusia di UTM..
yang penting aku memang hepi wat keje ni..
dah lama tak main jual2 mcm ni
seingat aku last main jual2 ms aku study kat Uitm dl..
erm rindunye kat kengkawan lamaa...
tetiba jek kan!!
ngeh..ngeh..ngeh..

3 comments:

my name is Yana said...

kwn ko memang bisnes kek ke? ko jd businesswoman jer wit, masyuk...

Putri_Aizat said...

best klu dapat join...

akiratoriza said...

mayana : a'ah bisnes kek mmg masyuk beb.. cuma sanggup n tak sanggup jek.. aku tgk bff aku 2 mmg sungguh2 wat bisnes ni, masyuk giler2..

mama Aisy : memang sonok sungguh dpt main jual2 nih tau..