Insan-Insan Istimewa

Monday, March 21, 2011

Isninku yang tak blues...

Salam
seharian Isnin ku tidak blues
ceh!!
ayat tak menahan
poyo jek lebey nih
kih...kih...kih...
hari ni aku hatiku penih gumbira
kerana 
sebab pertama
member berlawan cakap kat opis dah nek keje 
setelah menghabiskan cuti 90 hari. 
pergh memang lama...
bila la turn aku pulak nih!!!
keh..keh..keh...
satu opis riuh rendah bila sidia tu nek keje pagi tadi
dari pagi sampai ke petang
ketawa sampai nak rak
aku rasa memang ada yang jeles tgk kegumbiraan kami
sampai ada yang tegur
'hari ni memang len macam, tak benti2 korang ketawa'
almaklumla nak kene rewind 3 bulan punyer story la katakan
ngeh...ngeh...ngeh....

sebab kedua pulak
breakfast aku tadi telah ditaja khas
oleh bff aku 
dulu time aku bujang kami duduk serumah
n sekarang pun still contact meng'contact'
coz opis kitorang pun dalam kawasan yang sama
tapi nak jumpa selalu mcm dulu memang mustahil la
aku dgn hidup aku
dia dgn hidup dia
tapi bila ada masa nak spent together2
so kami akan keluar sama2
 selalu kuar time lunch la tp pagi tadi 
ntah sidia tu mimpi pe ntah
call aku then agak p breakfast
tambah sonok dlm hati ni
kami p breakfast kat hotel u
erm memang dah lama tak breakfast ala-ala mewah gitu
so tadi aku memang melantak abis
semua makanan eden torai...
(mana tak kembang bermangkuk-mangkuk aku ni)
sonok memang sonok
thanks buat sidia tu
next time lau ada sesi makan2 free lagi ajak aku tau
jangan lupa kat aku ni
ngeh...ngeh..ngeh...

sebab ketiga yang paling sonok
sedang aku n bff aku syok mentedarah
tetiba mata kami terpandang seseorang yang amat fimiliar
terus mata terpacak memandang kearahnya
n seseorang itu pun melontarkan
senyuman dengan 2 lesung pipit dipipi
pergh hensemnya dia
korang nak tau aku jumpa sapa?
Ustaz Aidil tau... aka si jejaka ensem..
Fizz Fairuz..
dia pun breakfast kat hotel tu gak..
n dia makan memang bersebelahan dgn meja aku
dalam kami mentedarah tu
dok la discuss nak amik gambar ke tak
sampai dah abis makan pun
discussion tak selesai lagi
waitress dtg kutip pinggan kami sampai abis semenya
discussion tak abis lagi
aku suh dia n dia suh aku
untuk melontarkan kata-kata kepada Fizz
tapi akhirnya
kami hanya bangun n berlalu pergi begitu sahaja
(lau tak konpem aku dah upload dlm belog aku ni tau gambar Fizz)
pergi dengan rasa berbelah bahagi
sesampai kat opis rasa menyesal terus bersarang
erm takde rezeki namanya kan
xpela artis je pun...
kasi menyedap hati
kih..kih..kih..

sebab keempat ni last tau
meh aku ketawa dulu..
kah..kah..kah..kah..kah..kah..
ni bukan hepi tapi
lebih kepada kelakar
kejadian baru je tadi 
time aku dok mengiron baju keje sok
tetiba aku dgr bunyi 'kedebuk'
macam orang jatuh
aku pun toleh
memang sah orang jatuh
aku tak tunggu lama
terus ketawa sambil mulut cakap
' La dah kenapa?
sidia menjawab
'apa yang licin nih?'
soklan dijawab dengan soklan jua
n aku pulak yg bagi jawapan
'air meleleh la tu'
nak tau sapa yang jatuh
si Hubby aku tu hah
keluar toilet ntah camner leh tergedebuk pulak
kah..kah...kah..kah...
(lau time bercinta mesti tanya sakit tak? sakit kat ner? blablablabla kan)
keh..keh..keh..keh..
ntah papa jelah hubby aku ni
memang sonok menyaksikan aksi hubby tergolek dok tadi
kaki dah nak sampai ke kepala dah
(sambil tulis ni pun mulut still senyum, nak ketawa kang Adam bangun pulak, tahan jelah dalam hati)
ngeh...ngeh...ngeh...
sori ye Abang...
kenangan terindah di malam hati
mesti tambah syok lau Adam pun sama menyaksikan aksi itu

~sekian hari gembira saya~
sapa yang baca ni jangan pulak rasa meluat dengan kegembiraan saya sebab saya tau ada seseorang yang tidak suka melihat saya gembira

8 comments:

[-suziey-] said...

oooo mmber baik baru abis cuti bersalin yek..waaaaa byk la story mory yek..tu yg xsempat nk berblues..keekek;D

auwcak said...

hi wawit...i follow u..u follow me ya
http://auwcaknote.blogspot.com

sarasofia said...

i baca entry u sambil ketawa u noe.. part yg best tu "gedebuk" alahai seb baik x cedera..

My Aisy said...

hehe...naik penat dah nih mengcover lek gossip yg tertinggal...hehehe...adoai..mmg tersenyum jek baca entry nih...lagi part yg last tu...hehe...

lg best tulis...awak yg baca tu sila meluat n jeles gan entry saya...hahaahahahaha

akiratoriza said...

Suziey;
betul tu.. lau tak nek keje ari isnin mesti mood lemau jek...

akiratoriza said...

memang kelakar sesangat aksi gedebuk tu kak.. semalam lek keje still lagi teringat2 tp tak kabor ke Hubby la kang hangin pulak dia kita ketawakan dia... kih..kih..kih..

akiratoriza said...

Mama SaraSofia;
memang kelakar sesangat aksi gedebuk tu kak.. semalam lek keje still lagi teringat2 tp tak kabor ke Hubby la kang hangin pulak dia kita ketawakan dia... kih..kih..kih..

akiratoriza said...

Mama Aisy;
aku lak jadi penglipur lara hang... tukang cerita... kahkahkahkah...