Insan-Insan Istimewa

Thursday, March 17, 2011

Si budak labah-labah...

Salam
nak citer pasal Adam lagik
konon nak jadi orang labah-labah
semakin besar semakin berani semakin bijak pandai
untuk melakukan perkara yang patut n yang tak patut
tapi selalunya
lebih suka melakukan perkara yang tak patut
itulah perangai anak kesayangan aku sejak akhir-akhir ini
jom tengok rentetan peristiwa
si budak labah-labah
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
gaya muka macam takut jew.. betui ker takut??? jom tgk lagik..
dah senyum pulak.. so konpem bukan takut tapi saje jek nak kasi surprise.. keh..keh..keh..
si budak labah-labah dah memulakan aktiviti kesukaannya... panjat tinggi lagi ye, Adam..

eh dah abis tinggi ke tu??? bukan main lebar lagi senyum.. time ni Adam dok panggil2 ayah suh tgk aksi yang dia buat.. nak tau tinggi ke tak, jom tgk yang bawah ni lak...

memang dh sampai situ jek yang dia leh panjat, panjat tinggi lagi terhantuk bumbung lak kang.. memang konpiden laju jek panjat takde rasa takut langsung. aku yang risau tgk Adam ni, aku mmg stand-by kat tepi tu takut kang tetiba jatuh susah pulak..

aksi terakhir.. tp yang ni nak jadi len pulak...erm Nauzubillah... mintak jauh la.. hubby bising tgk Adam pakai tudung n siap ckp dgn Adam 'sok besar lau jadi pondan, tau la apa Ayah nak buat'... hubby aku ni leh pulak pikir sampai ke situ, aku saja suka2 n bukan aku yang suruh, Adam yang request nak pakai tudung aku tu.. Ada byk lagi pict Adam pakai tudung pd hari yang sama tp t next n3 la aku kasi taruk dlm belog ni...
~sekian~


2 comments:

sarasofia said...

ni bukan spiderman.. meh aunty bagi nama.. urmmm adam the spiderboy.. boleh lah.. amani ppon sama apa yg bole di panjat akan di cuba panjat.. so si adik pon ikut tho si adik jalan pon masih lesen L lagik..

alahai kalo adam pakai tudung tu agaknya dia nak adik pompuan tu.. hehehe.. insyaAllah..

akiratoriza said...

skrg ni mmg zaman budak2 nk mengexplore apa jek yang dorang leh buat kan..erm kita la yang jadi mangsa nk kene melayan n sentaisa aware dgn semua bnd yang dia main...

erm tambah baby ker??? mmg nak tapi tau lagi taun bila... huhuhu...