Insan-Insan Istimewa

Monday, April 18, 2011

Kempen Derma Darah 2011

Salam....
Hari Selasa lepas ada Kempen Derma Darah di Plaza Angsana
Anjuran Jabatan tempat aku keje ni
so aku memang nak derma darah
sebab taun lepas nak buat tapi keadaan tak mengizinkan
taun ni aku mesti buat jugak
dulu time blajar kat Dungun aku memang penah derma darah
jadi harus diteruskan demi nyawa seseorang
betul tak????

aku ni berani takde sangat tapi harus melawan perasaan itu
lagipun lau kita fobia akan sesuatu, kita mesti lawan perasaan fobia tu kan??
Insyaallah akan diteruskan pendermaan ni setiap tahun jika diizinkan

perasaan time nak menderma ni of cos la berdebar
rasa seram sejuk memang ada dalam diri aku ni
lagi2 aku ni takut jugak bila nampak jarum yang digunakan
jarum memang besar beb! macam mata pen digitu
tapi sib bek dapat bius sebelum kene cucuk jarum besar tu
lau tak mau aku meraung 
ngeh...ngeh...ngeh....

registration sesion.... aku n mala

kusyuk menulis ni... sib bek tak direjectnye aku... 




Please fill in the blank..... kihkihkihkih...

pasan tak banner kat blakang aku tu... tanda aku tak tipu tau!

opismate yang sesama datang dengan niat yang murni untuk membantu nyawa2 yang memerlukan... ceh! ayat tak poyo la pulak aku ni...

sesi untk mengetahui jenis darah bagi pertama kali menderma dan untuk mengetahui kepekatan darah.. untuk menderma perlu kepekatan darah lebih dari 12.5%.

korang kenal tak sapa yang bercakap dengan opismate aku tu???


hah kasi terang lagik n aku pun enterframe sama.... 

yang ni lagik jelas.. inilah Ketua Polis Johor.. tgk kat blakang tu pun sibuk nak enterframe jugak... kihkihkih

sesi untuk check BP (blood-pressure)

yang tpt aku duduk tu pulak untk mengambil beg darah sebelum darahku diisi didalam beg itu.. 

aku n mala sedang menunggu turn untuk menderma darah..

Fetty pun nak enterframe jugak.. dia ni berani takut nak derma then bila check kepekatan darah memang tak lepas untuk jadi penderma...

sesi untuk menderam sudah tiba setelah kami menunggu hampir 1jam.. boringnye!!! sebab kusi untuk menderma hanya ada 9 sahaja sedangkan orang yang nak menderma memang ramai...

aku konon nak beramah mesra dengan nurse yang memang alahai lemah lembut sungguh!! lau aku cenggitu kan bagus...

sedang dalam prosese mengeluarkan darah... mujur korang tak nampak jarum yang digunakan itu.. lau nampak memang seriau beb!! time nurse cucuk aku memang tak tengok langsung...

hepi nampak???? memang hepi sesangat la time ni... 

No comments: