Insan-Insan Istimewa

Monday, April 25, 2011

Koleksi Kesayanganku...

Salam....
arini nak citer pasal satu koleksiku yang amat ku sayang
sebenarnya dah lama nak wat n3 ni asyikla terlupa
so kebetulan baru2 ni dok belek2 koleksi ni 
terus la capai kamera then snap2 sana-sini
koleksi yang aku ada ni takdela hebat sangat
orang len lagi hebat koleksi dorang dari aku
tujuan wat n3 ni pun untuk mengingatkan aku akan koleksi2ku ni di lain masa nanti
sok dah tua lau blog ni wujud lagi boleh rewind semula kan..
ngeh...ngeh...ngeh...

koleksi yang aku maksudkan kat sini ialah
koleksi kasut-kasut
koleksi ni pun tak dirancang, ianya terjadi secara tak sengaja
aku memang suka beli n suka of coz suka memakai
tapi takde la sampai membazir
selalunya aku akan beli bila perlu n pakai sampai akhir hayat
tapinya sayang nak buang so simpan dalam kotak untuk koleksi
ada jua yang aku tak muat nak pakai
ntah aku pun pelik cmner leh tak muat
agaknya saiz kaki aku ni ikut mengembang bila badan ni mengembang kot
kui...kui..kui...
takle la nak salahkan orang len kan...
semua kasut aku yang dibeli sebelum aku kawin memang aku takle nak pakai dah
masih elok2 tapi memang sayang nak let go atau jual jadi bundle
jom la tengok malas dah nak taip pepanjang...

semuanya mesti dalam kotak, lau tak abis berhabuk tapi ada yang dok dalam kotak still berhabuk jugak coz kotaknya udah koyak... 

yang ni aku dah tak muat, bila nak dipakai lepas beli tak boleh la pulak.. asal jalan jek mesti tercabut.. menyampah tol..

yang ni pulak.. ok jek bila pakai tapi lepas aku bersalinkan Adam n try nak pakai g opis terus takle masuk.. ketat betul...

yang ni aku suka memang selesa sangat2.. tapi sama jugak macam yang atas tadi.. lepas bersalin terus takle nak pakai..

yang ni merupakan kasut untuk hari bersejarah aku pada 07.04.07.. kasut persandingan aku dengan hubby.. pakai memang sekali tu jek coz lepas bersalin pun tak le nak pakai dah... memang hampeh!!! tapi suka sangat  pattern ni...

yang ni pulak kasut time bertunang.. simple! best memakainya..

yang ni tak best.. aku pakai kejap jek terus masuk kotak tapi aku lupa nak basuh b4 masuk kotak.. so habuk lekat atas kasut tu..

yang ni pun aku suka.. aku pakai sampai akhir hayat dia tau... tengok macam elok lagi tapi dah usang sangat..

sport shoes.. konon nak berjogging tapi entah bila la jadi kenyataan...

mak ai habuk kemain.. naper la b4 snap gambar tu tak lap dulu???? eden malas noks nak lap2 coz bukannya eden nak pakai lagi... memang boleh pakai tapi nak kene betulkan ckit kat tepi tapak dia.. erm alamatnya memang tak la..

yang ni aku menyesal beli coz amatla sakit bila dipakai.. time try kat kedai ok jek so terus la grab tapi tak sangka pulak bila dibawak jalan sakit.. pembaziran disitu... satu lagi, tapaknya dah nak tercabut beb! memang tak de kualiti langsung. beli kemain mahal la jugak..

korang tengok koyak dah atas tapak tu.. sedap dipakai, lau ikut hati nak pakai lagi tapi malu la pulak coz dah koyak...

yang ni pun sama.. aku suka pakai n lau korang nak tau kasut ni dah pun tercabut dibahagian depan tu tapi aku tutup tak mau kasik korang nampak.. kehkehkeh...

yang tak bape suka sebab tu la dia berhabuk.. kehkehkeh...

ni pulak kasut yang sekarang aku guna p opis.. yang kaler itam tu bukan yang crocs pirate tu yerk... crocs pakai bila nak g buang sampah ke kuar g kedai ke..

wedges memang kegemaran aku n memang sesuia untuk orang macam aku ni.. nak pakai heel tinggi memang tak sanggup wei... jatuh kang sapa nak jawab... ops kaki budak comel ter-enterframe lak..

yang ni pun sedap dipakai.. aku guna bila nak kuar bukan hari bekerja.. cth lek kampung ke g pasar malam ke..

ok tu jek 
sekian 

nota kaki : aku memang tak suka lau pakai kasut mesti nak sama dengan baju or tudung coz setahu aku kasut harus dipadankan dengan h/bag bukan baju/tudung, betul tak??? memang hodoh la lau wat gitu.. ooooppppsssss!!!!!

4 comments:

Mamamya said...

peminat kat VINNCI nie....hampir semua kasut2 yg ada brand VINNCI...:D akak ni jarang pakai kasut...selalu pakai sandal jer sbb x bekerja kan....klu keje pois mesti kene beli kasut byk2 mcm ni jugak...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wallaweiiii
banyakkkk nyer kasut koooo
tabik spring coz' ko simpan elok dalam kotak lagi
aku nyer kasut......pakai ke tak pakai ker...aku gantung jer kat grill pintu..ha ha ha...lepas tu kena bebel ngan laki aku...adeh!..

aku suka ngan kaler pink tu wei....cun arrrrrr

akiratoriza said...

mamamya;
sy memang suka beli kasut kt Vincci kak. dr zaman muda-mudi dolu2 lagik. satu lagi kaki sy ni saiz spesel so agak susah jugak la nk cr kasut, kat vincci jek yg sesuai.

akiratoriza said...

kekadang aku cm ko jugak, main letak gitu jek tp lau dh byk aku basuh n simpan msk kotak.

lau dh nama pompuan kan mesti ada koleksi punyer la... shopping kan hobi.. hihihi