Insan-Insan Istimewa

Tuesday, May 24, 2011

Al-Fatihah.. ~23.05.2011~

Salam
sebelum aku bercerita dengan lebih lanjut
marilah kita bersama-sama sedekah surah Al-Fatihah buat Nenda Bunga@Bashah Binti Ahmad
yang telah kembali ke ramahtullah pada 23.05.2011 jam 4.00 petang di Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru.
~Al-Fatihah~
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Arwah merupakan nenek saudara kepada Hubby aku
kami memang tak rapat dengan arwah
aku pernah jumpa dengan arwah pun sekali jek kalau tak silap taun 2008
Arwah meninggal dunia disebabkan strok yang telah melumpuh semua anggota badan
ari sabtu lepas, kami sefamily telah pergi melawat arwah di hospital
keadaan arwah ketika itu memang agak kritikal
doktor pun dah bagitau untuk bersiap sedia dengan segala kemungkinan
semua sanak saudara yang rapat telah datang menziarahi arwah waktu tu
sudah kententuanNYA, jodoh pertemuan dan ajal maut memang ditangan Allah
kita sebagai hambaNYA perlu redha dengan setiap perkara yang telah tertulis buat kita

kami dapat tahu arwah telah pergi jam 6.30 petang
so terus bersiap2 lepas magrib bergerak kerumah anak sulung arwah di Taman JP Perdana, JB
first time ke situ memang jauh dari uma aku dan nasib baik senang nak cari uma beliau
ada sesi bacaan surah Yassin dan tahlil serba ringkas, then solat jenazah
tepat jam 10.00 malam arwah telah dibawa ke tanah perkuburan untuk disemadikan
disemadikan untuk berjumpa dengan Maha Pencipta, Allah S.W.T
Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.

tapak perkuburan arwah kakak aku.. 
gambar takde dan memang tak patut la kalau aku blh snap sana snap sini time tu kan
orang sedang bersedih aku pulak suka2 nak amik gambar
memang tak la...

nota kaki : Sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyang


2 comments:

Maya Mayana said...

setiap yg hidup pasti akan mati..semoga kita semua siap sedia dgn bekalan yg hendak dibawa

Mamamya said...

al-fatihah...semoga rohnya dicucuri rahmat...amin