Insan-Insan Istimewa

Tuesday, June 7, 2011

lagi-lagi kek coklat..

Salam
n3 auto-publish
aku tidak di bumi Johor
aku di Pahang melawat mak+pak mertua

lagi-lagi kek coklat tak jemu2 ker?????
aku memang takkan jemu nak buat kek coklat ni
boring2 kat uma takde nak wat per so ke dapur jelah 
main pondok2 sorang-sorang
kali ni kek coklat kukus dalam versi kek cawan punyer 
holiau.....
ngeh...ngeh...ngeh...

terlebih isi so bila bukak pengukus tgk semua dah merekah-rekah cenggini..

satu adunan dapat 28biji.. kalau isi tak penuh aku rasa dapat jugak 30 biji lebih ni..

nak letak beras coklat bebanyak tapi tak boleh sebab kek dah merekah.. kang letak bebanyak kang jatuh ke bawah pulak. dah membazir..

yang tak merekah tu kek yang aku kukus untuk pusingan kedua.... 


yang aku dapat belajar bila wat kek cawan kukus ni adalah lain kali tak pakai paper cup dah sebab paper cup nya abis basah kene wap..
papepun aku hepi sebab hubby n Adam suka makan kek ini.
~sekian~



1 comment:

Maya Mayana said...

BAGUSLAH KALAU ADAM & HUBBY YOU SUKA KAN...