Insan-Insan Istimewa

Tuesday, July 26, 2011

Durian... lepas gian sebelum puasa menjelma!!!

Salam...
n3 fresh dari oven nih baru jek berlaku..
kat opis tadi ada sesi makan2 raja buah yang memang terbaikdari ladang
memang betul2 ngam dengan tekak aku
aku makan memang tak ingat dunia
siap berlumba-lumba dgn member opis sapa yang paling lama boleh bertahan
bila pakat makan ramai-ramai nih baru ada selera makan yang luar biasa
time makan memang betul2 menghayati,,
erm tak terucap dek kata-kata lah...

raja buah yang didatangkan khas dari Daerah Ledang..
semua isi durian ni memang kuning keemasan..
dah banyak cenggini kalau tak puas makan lagi memang tak tau nak cakap lah..
time wat n3 ni sesi makan2 masih diteruskan oleh opismate,
then dorang pun dok pujuk2 aku suh makan tapi aku dah surrender dah..
pag i tadi aku melantak kemain banyak, dorang dah stop makan tapi aku tetap teruskan misi memakan raja buah tersebut so petang ni memang dah tak boleh masuk langsung
kalau aku masukkan jugak buah ni dalam perut aku, alamatnya muntah durian gamaknya..

sesi makan durian pagi tadi.. gambar candid.. memasing sedang menikmati dengan pelbagai aksi.. main tepon lah, asyik berblogging lah, berkhayal lah...

yang ni pulak bila aku dah terjerit suh ready depan kamera baru lah memasing tersengih-sengih.. durian pun nak enter-frame jugak.. tergambar wajah-wajah kegembiraan setelah dapat menikmati durian yang memang syiok!!

giliran aku pulak enter-frame... dah lama ku tunggu2 saat ini, akhirnya dapat jua menikmati durian kuning keemasan... memang wallaaahhhhhhh!!!

yang ni selalunya tukang kopek durian jek tapi untuk trip kali ni dia pun join sekali makan durian.. petang ni punyer trip pun dia pulun kasik abis jugak...

geng-geng kuat makan durian.. trip kali ni aku dgn yang si baju hijau kat blakang si baju itam tu pulak yang berlawan makan..

yang ni pulak asyik makan durian sesambil berblogging... nak dapat ilham kot agak2 dapat makan banyak durian..

aksi aku konon2 mcm dah taknak makan durian untuk dalam gambar ni lah tapi lepas tu sebat makan lagik.. kasi lebam!!

sonok makan reramai cenggini kan... berebut2 sudah mesti janji puas makan.. atas meja macam takde jek durian kan, erm korang tunggu nanti gambar seterusnya..

alamak terkantoi sudah aku masih melantak durian tersebut... muka makan durian macam terpaksa tapi sebenarnya aksi nikmat makan durian... kehkehkeh (boleh gitu)

pegawai aku ni pun suka dan giler makan durian tapi time dia sampai nak join makan, kami semua dah kekenyangan so dia pun makan la durian tu sorang2... tapinya kan bila dia bukak durian ni pergh memang tergugat iman aku beb, aku terus bangun dari tempat duduk dan terus mengadap join makan durian lagik.. rasa dia lain mcam dengan yang dah aku melantak tadi...

rupa-rupanya bukan aku jek yang join melantak sekali lagik, si baju hijau ni pun ikut join lagi dek termakan pujuk rayu aku.. heheheheeee...

antara biji-bijian yang telah menjadi mangsa... abis madu sepah dibuang... kuikuikuikui..

hah amik ko... banyak tak kulit yang perlu dibuang ini???? baru separuh jek ni, ada lagi durian yang belum dikupas tau.. saper nak buang khazanah malaya ni?????

gambar ni pulak merupakan salah satu tip untuk menghilang bau durian yang melekat kat tangan kita setelah puas mentedarah tadi... amik satu kelopak durian then masukkan air kedalam dan jirus tangan menggunakan air tersebut.. InsyaAllah mujarab..

p/s : aku masih dalam mood demam durian... pandang durian dah macam nak muntah nih.. tulun..tulun..... jangan lepas ni ada pulak orang yang buat spekulasi 'makan tak berajak'.. erm memasing ada tangan, ada mulut dan belum sampai tahap OKU lagik so tekak terasa nak makan amik sendiri. kalau malu, bawak balik then makan dengan anak2 lagi tambah kebahagian dalam keluarga kan.... erm pegawai atasan pun boleh duduk semeja makan durian dengan kerani cabuk macam aku ni... lagi mau pelikkah????
~sekian~

4 comments:

My Aisy said...

mmg super sedap!!! yum yum yum...

saper yg baca nih...then tak join sama kat opis tadi...RUGI ABIS DOWH!!!

Mamamya said...

perghhhh....jelesnya...derian free tu...hujung minggu ni blk tgrh harap2 durian umah abah dah gugur....blh mkn smpi pengsan!!! :)

akiratoriza said...

my aisy;
memang menangis orang tu tgk kita mkn durian free beb!!!

akiratoriza said...

mamamya;
memang sedap kak makan durian free... langsung tak hingat dunia, nasib baik takde pape yg jadi. balik uma sambung makan lagi sebab durian yg tak abis kat opis bawak lek uma pulak.