Insan-Insan Istimewa

Monday, July 25, 2011

Movie Day Out - Last Friday - Terbaik dari ladang

Salam...
Jumaat lepas g tengok wayang dgn member2 opis
Nak tonton filem Harry Porter part II till end yang memang terbaik dari ladang
Wayang start kol 12.00 tengahari so kami agak kelam kabut time tu
kalau ikut time yang betul, rehat kol 12.30 tengahari tapi 
aku n d geng kuar opis kol 11.30 tengahari pada hari tu
erm kuar 1/2 jam awal pun still kelam kabut utk sampai ke MBO
masuk2 dalam panggung dah gelap gulita 
teraba-raba jugak lah nak cari seat
nasib bek lagi orang tak bape ramai yg tgk filem tu
so duduk jelah, janji kat row yang betul
duduk jek, filem pun start....
so layanzzzzzz filem yang memang ditunggu2 itu..
kitorang tonton filem HP Part II dlm 3D...

jadinya beginilah kami sepanjang menonton filem tersebut...

gambar ni kitorang snap selepas filem abis dalam kegelapan... sebenarnya nak tunggu lampu on dulu baru nak snap tapi tunggu punya tunggu tak idup2 la pulakzz.. 

reason aku snap gambar rupa itu sebab aku tak bape selesa pakai spek 3D ni.. sepanjang menonton aku terpaksa pegang spek kasi tinggi ckit kasi terjongket, maybe sebab cermin spek tu tak bape luas kot. batang spek pun memang berada betul2 tepi kepala aku, sakit la bila lama2 kat atas telinga.. 

cantik tgk lampu2 atas kepala aku tu, tapi aku pulak tak bape nak sedia...

aku dah sedia tapi tudung ada sikit senget... tgk wayang dalam MBO ni memang kene bawak jaket/sweater sebab sejuk nak mampos.. terasa angin mcm kat atas kepala jek.. keluar panggung terus cari toilet.

opismate dgn gaya seksi, nak lawan dgn pompuan atas kepala dia tu kekdahnya...

bergambar dgn poster HP memang wajib..

aku dgn opismate jugak.. kami pergi bertiga2 jek sebab yang lain taknak join... rugi ooo korang tak join sebab filem ni memang yang paling terbaik..

eh nak terbang sekali dgn Harry ker????

3 of us.. 

aku kat poster HP yang lain pulak.. 

opismate dgn maskot erm ntah tak tau.... bukan kat MBO tapi kat salah satu kedai dalam KSL City. menarik jugak tgk maskot ni..

bukti kukuh kami pergi menonton...

kesimpulan filem ni memang terbaik dari ladang tambah pulak in 3D version.. time tonton tu terasa mcam real jek, rasa gayat bila keretapi bergerak mcm roller coster tu, bila burung putih terbang, erm banyak lagilah.. so korang yang belum g panggung adalah sgt2 digalakkan untuk tgk filem HP Part II ni.. kalau dah takde kat panggung, jgn lupa cari citer ni nanti tau tak kiralah pirate ke original..
~sekian~

4 comments:

misya said...

lampu ke belon tu

Mamamya said...

last akak pi tgk wayang 3D ni masa bawa anak2 kat Today's Mall tgk citer repunzel tu (apa ek..tajuk dia dah lupa)

skrg dah ada firas payah lah nak pi tgk...kene tunggu dia besar nnti lah nampaknya....

akiratoriza said...

misya;
lampu lah bukan belon...

akiratoriza said...

Mamamya;
saya g tgk wayang ni pun time opis jek kak, kalau cuti memang tak g pun. tak ready pg nak bawak Adam g tgk wayang takut kang dia meragam pulak. tambah lagi Hubby tak suka g tgk wayang ni..