Insan-Insan Istimewa

Thursday, September 15, 2011

Banyak tak dapat duit raya????


Salam Syawal korang-korang....
arini terlambat ckit up citer sebab semalam aku tak sempat nak wat n3 auto-publish. aku nak citer pasal duit raya plak kali ni, yelah masih dlm mood raya kan so segala benda harus berkisar pasal raya... kehkehkehkeh...

korang banyak tak dapat duit raya???? erm taun ni aku dapat banyak jugak duit tak seperti taun lepas... jangan sangka aku yg dh nak masuk 30 series ni tak dapat duit raya tau... collection tetap ada dari officer kat opis.. erm banyak jugak aku dapat tau hampir RM400.. tapi kan disebabkan dapat duit raya sebelum raya so semuanya berjaya dilicinkan sebelum raya jugak... konon-konon niat dalam hati memang nak simpan untuk kegunaan lepas raya nanti tp erm angan-angan lagi besar dari niat dalam hati... huhuhuuuuuu... semuanya selamat aku gunakan untuk persiapan raya aku sefamily... 

duit raya Adam plak Insyaallah akan disimpan... untuk dia jugak nanti bila dah besar kang... simpan sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan... dalam beberapa taun ni dapatlah menyimpan sebelum Adam kenal erti duit raya yang sebenar.. kalau dah paham nanti ada jelah request nak beli itu nak beli ini.. macam kita jugak dulu-dulu.. yang aku paling ingat selalunya lepas dapat kumpul duit raya, aku agak mak g bandar sebab nak beli kelengkapan sekolah macam alat tulis, beg sekolah, kasut sekolah... korang mcam tu tak time budak2 dulu??? bila dikenang-kenang zaman tu rasa mcam nak kembali ke zaman tu plak, yelah tak payah pikir nak keje n cari duit.. juz enjoy jek..

hasil duit raya Adam untuk taun ni, Alhamdulillah rezeki anak aku... duit ni aku tak boleh tunjuk depan dia sebab Adam suka wat main duit.. memula dia susun-susun then bila dah boring skit Adam akan terbang-terbangkan duit tu lepas tu lagik Adam akan buang jek mana-mana dia suka.. jadi satu keje plak kat aku nak mencari balik duit raya dia.. time aku kira dan susun duit ni memang dia tak nampak langsung.. aku wat keje ni time Adam syok bermandi-manda dalam bilik air... sempat jugaklah abis susun sebelum dia puas main air dari basahkan badan dia sendiri... hihihi...

ada citer klakar plak time dia main air dalam bilik mandi tu, main air sambil menyanyi senang hatilah konon, tetiba ada bunyi bebudak kat luar mian mercun punyerlah kuat bunyi mercun tu.. hah apelagi mencicit-cicit Adam lari cari Ayah dan Bonda dia sambil menangis terkejut... aku yang dok dalam bilik pun dia tak pasan... terkekeh-kekeh aku ketawakan dia.... kihkihkih... erm tak guna punyer mak....  Adam memang penakut dengar bunyi mercun, main bunga api pun dia tak berani... bagus jugak macam tu kan... kalau orang main mercun atau bunga api memang dia akan marah dan tak bagi orang tu main... hihihi.. eh dah terlari dari tajuk plak...
ok babai....

11 comments:

misya said...

sya malas nak susun duit budak-budak tu,bayangkan 4 orang nak susun semua huhuhu,ambik masa tu,nanti p bank biaq kerani bank tu jer yang kira,heheeh

♥SyilaSyira♥ said...

rezeki adam..byk tu duit raya...simpan sikit² lama² jadi bukit lah kan..utk kegunaan anak dimasa depan juga..

Teratak Hami said...

Akak pun dapat duit raya before raya dari hubby. Tu bkn macam duit raya sbb awal2 lagi dah habis.

Duit anak2 pun dah simpan dalam Tabung Haji. Kang akak tergoda, habis ler duit budak2 tu.

Takpe simpan skit2. Kalau boleh evermonth simpankan dlm RM20 pun dah cukup ok. Sekarang nak lanjutkan pelajaran pun sometimes guna duit sendiri.

Mamamya said...

alhamdulillah duit raya anak2 3 org tahun ni m'cecah 1k lbh juga lah.... (dibahagi 3 tau bukan sorang dapat 1k..heheee) akak pun simpan duit anak2 kat dlm ASD....tp smpi la ni x pi bank-in lagi....tunggu btl2 bahis raya baru masukkan.....

ZanaNordin said...

wah
nie yang jeles nie..
ingat adam jer dpt duit raya
bonda adam pun dpt
byk plak tu..
lenkali share ngan aku yerk..
he he he...
aku takde sapa dah nak kasi duit raya

alhamdulillah
rezeki batrice tahun nie byk dpt duit raya....

d_LA said...

wahhhh..mak adam pun dpt duit raya gak..ini boleh mendatangkan kejelesan..hehe..
byknye duit raya adam, mmg beza ms kita kecik2 dulu kan..

akiratoriza said...

Misya;
kalau dh 4 orang memang pening nak kira tu, xper kasi sy kira alah sy amik 5% jek dr hasil yg dpt tu... hihihiiii

akiratoriza said...

SyilaSyira;
Alhamdulillah rezeki anak kan, erm time mcm nih lah blh simpan nanti kalau anak dh kenal maksud duit tu memang tak dpt dh nak menyimpan...

akiratoriza said...

Mamamya;
saya pun tak g simpan lg sebab nk tgu raya abis. kang lau ada open house ada lg dpt duit raya.. malas nk ulang 2 3 kali g bank...

akiratoriza said...

Zana;
hihihi... janganlah jeles ala bukan selalu pun dpt duit raya, setaun sekali jek...

akiratoriza said...

d_La;
zman kita kecik2 dl dpt duit raya 20sen pun dh kira hepi sgt, cuba sekarang ni bagi bebudak 20sen diorang buang mcm tu jek mcm takde nilai dah...