Insan-Insan Istimewa

Monday, September 19, 2011

Edisi Open House...

Salam Syawal....
alamak lambat plak up n3 arini kan..... almaklumlah 3 hari cuti so banyak citer nak diborakkan dgn opismate... dh ada masa luang ckit ni meh aku citer pasal open house yerk...

erm weekend yg penuh rileks sebab tak payah masak, ari jumaat jek pepagi g pasar beli lauk tok minggu ni  then masak.. ari sabtu dapur memang tak berasap.. ari ahad dapur berasap tok masak dinnner...

korang bayangkan ari sabtu aku n d family beraya 7 buah rumah.. 5 buah rumah wat open house.. memang sendat ketat perut ni membaham makanan... kami kuar uma kol 12.15 tengahari, sampai uma semula kol 7.30 malam... abis ronda satu JB ni... kehkehkehkeh.. tak penah aku wat sampai macamni sekali tau.. taun2 sebelum takdelah mcam ni.. 
ari ahad plak cuma ada jemputan 1 buah uma jek, erm asyiklah g open house uma orang, uma aku bilalah agaknyer kan....(omak aku punyer ayat tu) huhuhu... 

menu-menu open house lebih kurang sama lebih jek masing-masing... yang wajib ada nasi himpit makan dgn lauk raya pastu soto nasi takpun mee hoon, ada gak wat nasi minyak, nasi beriyani. ada dessert mcm kuih n buah-buahan... air memang wajib air sunquick... hihihiiiii.. selain lauk tu ada gak yang wat mee bandung, mee kari, laksa.. 

semuanya sedap aku makan semua yg aku tulis tu tp takdelah makan mcm orang yang kelaparan tu, wat rasa-rasa jek... erm kalau makan mcm orang yang kelaparan erm tak tau lah nak letak mana dlm perut nih.. giler besar tangki gamaknyee....

erm aku tak dapat nak amik gambar makanan yg best2, gambar kami pun tak banyak.. tetiba aku jadi malu plak nak jadi mamarazzi time g open house tu.. hanya beberapa gambar kat bawah ni jek yg ada...

uma yang ke-5 kami pergi... fyi, aku tak pergi sefamily jek aku pergi dgn opismate aku sekali so kami berkonvoi 3 bijik kete.. korang nampak tak mak jarah tu cekak pinggang, dok hangin dgn anak dia yang wat ragam.... tuan uma elok rilek dlm buaian... 

 Ayah yang mithali sedang melayan anak kesayangannya makan mee kari.. ari yang sangat hepi sebab Hubby dapat join edisi open house taun nih, sukeeee sangat (ala manja)... 

muka budak comel yang comot makan mee kari.... 

 aksi apakah ni plak????




gambar-gambar ni semua hanya kat uma ni jek yang mampu disnap sebab orang tak ramai.. uma orang lain memang agak kemaluan ckit... kesudahannya balik dari open house ari sabtu tu Adam tido tak hingat dunia sampai ke pagi langsung tak mandi.. aku kejut mandi pun dia dah tak larat nak bukak mata dah so aku juz lap-lap jelah badan, tangan n muka dia... 

ari ahad lak sambung lagi ke uma bff aku, makanan memang menyelerakan.. kat uma bff ni pun aku tak snap gambar sebab terlupa bila dh mengadap makanan kan...ngeh..ngeh..ngeh... dok dlm 1 jam gitu then terus lek uma. eh singgah car wash jap.. arini pun ada dapat 1 jemputan lagi, erm petang lepas lek keje terus berdezup ke uma tuan empunya uma tu... erm alamat tak berasap lagik lah dapur malam ni kan... kuang..kuang..kuang...
~sekian~

4 comments:

misya said...

muka pedas sampai macam tu cianyer

Lelaki Ini said...

wah..s
eronoknya dapat makan2!

akiratoriza said...

misya;
bukan pedas tu tp wat muka ngada-ngada.... hihihi

akiratoriza said...

Lelaki ini;
erm kalau bab makan memang takkan lepaskan peluang tambahan plak makna free kan... hihihi...