Insan-Insan Istimewa

Wednesday, September 7, 2011

Hari Raya Pertamaku 2011

Salam Syawal kengkawan semua..
aku ni dah ketinggalan ketapi sebab semua dah dok sibuk cite pasal hari raya dorang tapi aku baru arini nak bukak citer... dah lah belog sunyi sepi tanpa berita beberapa minggu.... eh sebelum tu, aku sedikit kaget bila tgk dashboard blogger ni dah bertukar gaya tapi sonok jugak, luas pemandangan aku time nak taip post baru....

terus kepada tajuk yerk.. taun ni aku dan adam beraya bersama family belah aku.. En.Hubby kilije memang tak dapat cuti.. kitorang jumpa pun pada raya kedua belah malam n Hubby join beraya pada hari raya ketiga sahaja.. hari raya yang lain aku dengan Adam jelah... sedih memang sedih tapi bak kata pepatah alah bisa tegal biasa kan... sedih simpan dalam hati jelah, time raya tak baik sedih2 kan... 

jom tgk gambar raya aku bersama family dirumah mak aku dulu, n3 lain t tgk gambar len pulak... kakak aku beraya bersama mertua n adik aku pun bertugas time raya tak dapat cuti sama mcm Hubby aku so yang tinggal kami 4 beradik bersama mak+abah n Adam jek kat uma... 

aku kalau kurus... ngeh..ngeh..ngeh... erm ni adik aku yg no. 5 daaaa...

Adam bersama nenek.. time ni aku dok bersiap dalam bilik... korang pelik tgk Adam tak berbaju melayu di pagi raya???? erm wat membazir duit jek beli songkok, sampin n baju melayu utk dipakai dipagi raya sebab Adam memang betul2 taknak pakai baju tu.. puas aku pujuk n marah2 manja tapi memang tak jalan.. yang dia nak pakai tu baju kat atas nun.. ceh!!

tema aku raya taun ni coklat keemasan.. tema yang tak dirancang semua baju raya beli ready-made punyer so pilih punyer pilih berkenaan dgn yang ni so jadilah tema taun ni..


aksi kami di pagi raya... Dik Ct, Ameer, Dik Nor, Mak, Abah, Adam n Aku... eh abah tido ker tu???

ok abah dah bangun dah... hihihi..


sesi bermaafan antara satu sama lain.. Adam jadi pemerhati sebab tak faham lagik apakah yang sedang berlaku...

kami adik-badik pompuan tapi Adam plak menyibuk sambil tunjuk duit raya yang atok bagi..



hari raya pertama kitorang hanya pergi menziarahi 'rumah' arwah Along jek. tahun ni merupakan tahun pertama tanpa arwah Along, memang terasa sepi sunyi kat uma sebab kalau arwah ada bersama2 anak sedara aku yang 4 orang tu konfem riuh sepanjang hari.. anak sedara tak balik kampung, dorang beraya dgn nenek sebelah BIL aku. 
lepas balik ziarah sesi makan2 then tido.. petang tu adik2 jek yg g beraya. sok aku publish n3 citer pasal raya kedua aku pulak yerk...
~sekian~

6 comments:

Mamamya said...

akak raya thun ni pun sambut dgn adik2 perempuan jer...2 org adik lelaki x dapat cuti...sorang kat sarawak n sorang lagi kat PTP gelang patah (agak2 kenal ke dgn adik akak yg no.2 tu..???)

dik...lain kali klu jumpa akak kat kg jgn la malu2 tegur yer...akak ni dulu x lama dok kat tgrh tu yg x brp nak kenal dgn adik2 ni....tp dgn arwah kak sarisah mmg kenal sgt2 lah (al-fatihah utk arwahnya....amin) sbb penah satu kelas masa sekolah agama n dia sebaya dgn suami akak.....

ZanaNordin said...

he he he...
apa nak buat..
hubby jlnkan kewajipan pada negara
alhamdulilah
tahun nie adik beradik aku sumer balik even yg sorang lagi tu pagi raya masih kat highway..janji 1st raya tu sumer berkumpul..

Maya Mayana said...

arwah akak ko masa buat operation tu dh stage berapa?

akiratoriza said...

Mamamya;
erm segan la nak bertemu muka dgn akak, dlm belog tak malu sgt... kuikuikui...

sy kenal adik akak yg no.2 tu n yg lain2 pun cumanya tak rapat la..

akiratoriza said...

Zana;
tu lah zana redha jelah dgn jodoh yg Allah dh tentukan kan, kawin dgn org keje beruniform memang cenggini la gamaknya...

akiratoriza said...

Mayana;
Arwah akak aku time operate tu dh stage akhir. hospital daerah lmbt bg feedback b4 wat operation tu. Dah takdir jadi mcmni so kami memang redha dgn segalanya.