Insan-Insan Istimewa

Tuesday, September 27, 2011

Mini open house saya.. simple-simple jek!

AsSalam korang-korang...
memang lambat betul hapdet belog arini kan, malas campur sibok campur macam-macam campor lagi lah.. dok kejar masa ni so tgk gambar jelah sesambil tu aku citer k...
jom layannzzzz....

tu keje opismate aku tu, bukan aku yang wat tau.. masuk uma aku nampak drawing board Adam tu so cecepat tulis then snap gambar.. 

kejadian hari Jumaat pukul 12.30 tengahari sampai pukul 3.00 petang... tetamu pulak hanya yang diatas tu jek.. ramai sangat-sangat kan.... kehkehkeh.....

mini open house ni memang untuk dorang-dorang jek, geng opis aku. aku nak wat macam orang len erm bajet+ongkos nya enggak cukup dong! tunggu jelah lain taun nanti, Insyaallah...



time dorang sampai tu memang aku tak 100%  siap masak lagik... so sesambil masak tu opismate pun dengan rela hati jadi jurugambar... sila abaikan background sebelah aku yek! hihihiiiiiiii

menu tok jamu kengkawan ari tu aku buat mee hailam.... 2nd trial nih dan hasilnya memang terbaik... kene dengan tekak aku sendiri.. (macam masuk bakul angkat sendiri jek)


 selain mee hailam ada buah betik, limau, jeli, cream puff.. yang dok tengah-tengah tu kek coklat kukus edisi masuk acuan dan aku malas nak kuarkan lepas masak, so sesapa nak makan kuarkan sendiri tapi jangan buang acuan tu... kehkehkehkeh... 

bila makanan dah ready so makan time....!!!!!

 aksi-aksi lapar geng opis aku... tetiba masing-masing posing sambil angkat sudu... Alhamdulillah semua cakap mee hailam yang aku masak tu ok so next time boleh masak lagik... sangat sukeeeeeee bila nak try masak sesuatu seterusnya bende yang dimasak tu sedap dimakan... 
!tata!

6 comments:

ZanaNordin said...

nasib aku jauh
kalau tak..boleh tumpang sekaki
dah sedap tu..boleh ler share resepi kat sini...he he he

Mamamya said...

aduhh laa...lamanya x singgah sini....pinau2 mata baca n3 yg t'tinggal...heheee....byknya open house..sonok kan makan free...akak 1hb ni ada 1 lgi open house w'pun arini last syawal...

sedap mee hailam tu..kesukaan akak n anak2... ringkas n cukup segala zat! sbb ada syur2 n ayam/daging.... :)

Maya Mayana said...

kalau aku dok sebelah pintu umah ko dh lama aku bawak pinggan ko...

ehh ada giveaway ka blog aku..ko mesti tahu aku nk gi mana kan?

akiratoriza said...

Zana;
kalau ko dekat memang aku ajak join sekali... ala mee hailam bese jek segan nak kongsi resepi.. biar pakar jek yang share resepi...

akiratoriza said...

Mamamya;
mee hailam memang sihat tok dimakan kan.. senang memang senang nak wat.. memula memang mcm tak bape nak pandai wat tp bila tgk mak wat alahai memang senang sgt kan...

akiratoriza said...

Mayana;
erm aku tak sempat nak join GA ko lah.. aku tak pasan pun ko wat GA tu sebenarnya..